Ramazan ayında 16-17 saat süren açlığın sonunda tüketilen besinlere dikkat edilmelidir. Öncelikli olarak Ramazan ayı ile ilgili en çok merak edilen sorulardan biri de diyet yapılır mı? Ramazan ayında beslenme nasıl olmalı? gibi en çok merak edilen sorulara yanıt aradık! Diyetisyen Neslihan Aktepe ''Öncelikle unutmamamız gereken şey ramazan ayı diyet ayı değildir'' diyerek sözlerine şu şekilde devam ediyor...
RAMAZAN AYINDA BESLENME NASIL OLMALI?
Son yıllarda güneş daha geç battığı için 16-17 saat sürüyor ramazanda oruç tutulan süre. Bu nedenle de kan şekerimiz daha fazla düşmeye başladı. Çok dikkatli olmalısınız oruç tutarken. Öncelikle unutmamanız gereken şey ramazan ayı diyet ayı değildir.
İFTARDA HANGİ BESİNLEE YER VERİLMELİ?
İftarı açtığınızda bir kaç yudum su, az bir çorba, çok az bir ekmek... Eğer pide yemezseniz çok mutlu olurum. Tam tahıl ekmeklerinden destek alabilirsiniz. Bir onbeş yirmi dakika vereceğiniz ara ile çok daha fazla yiyip, kan şekerinizi ekstra yükseltmenin önüne geçersiniz.
Verdiğiniz aradan sonra yeniden yemeğe başladığınızda direkt kuru baklagil ya da et grubu veya sebze... Ne istiyorsanız tüketin. Yanına bol bol salata ekleyin ki, bol bol içeceğiniz su ile kabızlık sorununun da önüne geçebilesiniz.