Kilo vermek için ekmekten vazgeçmek mi gerekir? Ekmeksiz bir beslenme programı sağlıklı bir beslenme programı değildir. Her ne koşulda olursa olsun ekmek tüketmekten vazgeçmeniz gerekmez ayrıca bu durum oldukça sağlıksızdır. Ekmek karbonhidratın başlıca kaynağıdır. Karbonhidratlar ise bedenimizin başlıca enerji kaynağıdır. Öğünlerde kişisel özelliklerinize göre 1-3 dilim ekmek tüketebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta ise tahıl ürünlerinin de ekmeğe eş değer olmasıdır. Öğünde sofranızda çorba, pilav, makarna gibi bir besin yer alıyorsa ekmek tüketiminizi kısıtlayarak fazla enerji alımını önleyebilirsiniz.
7 3
Sadece Salata Yiyorum, Ama Kilo Veremiyorum. Neden? Sadece sebzelerle beslenmek yeterli protein alınamamasına ve vücuttaki kasların kısmen kaybına yol açar. Bu da metabolizma hızının düşmesine yani daha az enerji harcamamıza yol açar. Sonuçta aç kalınmasına rağmen kilo verilememektedir. Farklı besin gruplarından çeşitlilik sağlayarak enerji açısından aşırıya kaçmadan beslenmek kilo kaybına yardımcı olmaktadır.
7 4
Diyet uyguladığım zaman, vücudumun istediğim yerlerinden kilo veremiyorum ve çoğunlukla da ilk önce yüzüm çöküyor; bu sorunu nasıl aşarım? Bölgesel zayıflama için ne önerirsiniz? Sağlıksız ve hızlı kilo verdiren diyetler yüz bölgesinde çöküntüye neden olur. Yavaş kilo verdiren sağlıklı bir beslenme programında böyle bir durum söz konusu olmaz. Zayıflama diyetlerine ilk başlandığında vücudun yağ fazlası olan bölgelerinden ağırlıklı olarak kilo kaybı sağlansa da, diyetler ile bölgesel zayıflamanın sağlanamayacağı bilinmektedir. Bir egzersiz uzmanının önereceği egzersiz programı; bölgesel zayıflama için tercih edilecek sağlıklı bir yol olarak kabul edilebilir.
7 5
İşten çok geç saatlerde çıktığım için akşam yemeğimi çok geç saatlerde yemek zorunda kalıyorum. Bu yüzden kilo almayayım diye bazı akşamlar yemek yemeden yatıyorum. Böyle zamanlarda da ya uyuyamıyorum ya da gece yarısı kendimi buzdolabının önünde buluyorum. Bu sorunun bir çözümü var mı? Akşam yemeklerini atlamak oldukça sağlıksız bir alışkanlıktır. Akşam yemeklerini geç yemek zorunda kalıyorsanız hafif öğünler tercih etmeyi denemelisiniz. Örneğin; 1 kase çorba, 1-2 köfte kadar ızgara et, ve bol salata ile hafif bir öğün oluşturabilirsiniz. Ya da zeytinyağlı sebze yemeği, 1-2 dilim ekmek ve 1 küçük kase yoğurtla sağlıklı ve hafif bir akşam öğünü olacaktır. Yatmadan 2-3 saat önce yemek yemeyi bırakmanız yeterli olacaktır.
7 6