Bu çorba tembel bağırsakları harekete geçiriyor!

Tok tutuyor, cilde ve gözlere faydasının yanısıra bağırsak tembelliği yaşayan kişilerde sorunun çözümüne yardımcı oluyor.

Genellikle sebze olarak bilinen balkabağı, soğuk kış günlerinde bağışıklığı güçlendiren şifa deposu bir meyve. Acıbadem Etiler Tıp Merkezi’nden Beslenme ve Diyet Uzmanı Melis Torluoğlu “Çoğumuz onu sebze olarak değerlendirirken aslında o; vitamin A, vitamin B, vitamin E, demir, sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, fosfor ve posadan oldukça zengin bir meyvedir” diyor. Melis Torluoğlu, bu meyveyi kışın hem yetişkinlerin hem de çocukların mutlaka tüketmesi gerektiğini söylüyor ve birkaç da tarif sunuyor. Torluoğlu’nun balkabağı hakkında verdiği bilgiler şöyle:
13 1
Alerjiyi önlüyor Balkabağı, alerjik reaksiyonların önlenmesine yardımcı oluyor. Astım, alerji gibi hastalıkların temelinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi yer alırken, antioksidan kapasitesi yüksek vitamin ve mineraller önem kazanıyor. Antioksidan kapasitesi en yüksek vitaminlerden biri olan beta karotenlerin ise en yüksek oranda bulunduğu besinlerden bir tanesi balkabağı. Yarım su bardağı kadar balkabağında günlük ihtiyacın 2 katı kadar vitamin A bulunuyor.
13 2
Kuru ciltlere nem sağlıyor Özellikle kadınlar soğuk kış günlerinde ciltlerinin kuruyup çatlamasından şikayetçidir. Oysa cildin ışıltısını ve tazeliğini sağlayan malzemeler kozmetik mağazalarında değil tam da yanı başınızda ve mutfağınızda. Soğuk kış günlerinde kurumaya başlayan cildin yenilenmesini bal kabağının içeriğinde bulunan antioksidan mineraller ve A vitamini destekliyor. Peeling olarak dahi birçok maskenin içeriğinde bulunan bal kabağı özellikle çorba olarak tüketildiğinde cildin nem kazanmasına destek oluyor.
13 3
Tembel bağırsakları hareketlendiriyor Posadan oldukça zengin bir kaynak olduğundan püresi veya çorbası uzun süre tok kalmanızı sağlarken; bağırsak tembelliği yaşayan kişilerde bağırsakların yeniden hareket kazanmasına yardımcı oluyor. Özellikle bebeklerde kabızlık şikayeti olduğu dönemde 6-8’inci itibaren püre ya da çorba olarak tüketilebileceği gibi yulaf ilavesi ile posadan daha zengin hale getirilebilir.
13 4