BARIŞ ÇİÇEĞİ
Bu tropikal kapalı bitki, bakım konusunda çok az ilgi ister. Philodendronlar ormanda olması gereken orta ışık yoğunluğunu tercih eder. Işık çok yoğunsa, yaprakları sararacaktır. Ancak yapraklar çok aralıklı ise, daha fazla ışığa ihtiyaç duyabilir, bu nedenle floresan ampulleri yerleştirmeyi düşünmelisiniz.
ALOE VERA BİTKİSİ
Yanlızca öldürmek çok zor olduğu için “ölümsüzlük bitkisi” adını almıyor, aynı zamanda ev çevresinde olması da çok yararlı bir bitkidir. Aloe vera suyu, vitaminler ve minerallerle doludur, jeli küçük kesikler ve yanıklar, böcek ısırığı, kuru ciltler için tedavi amaçlı kullanılabilir. Bu çarpıcı ve iyileştirici bitkiyi, banyo penceresinin yakınına yerleştirilmeli ve düşük su gereksinimleri nedeniyle, sadece nem su ihtiyacının çoğunu karşılayabilir!
Bu sağlam bitki ortalama nemi tolere edebilmesine rağmen, yüksek seviyeler yemyeşil, parlak yaprakları desteklemektedir. İdeal büyüyen sıcaklık 35-55 derece arasındadır.
KILIÇ ÇİÇEĞİ
Bu bitkinin yaprakları dik durur ve sarı veya beyaz kenarlara sahiptir. En zorlu saksı bitkilerinden biri olan kılıç Çiceği, düşük ışık seviyelerinde hayatta kalabilir ve ısı ve su açısından esnektir. Kılıç Çiceği tam bir hava temizleyicisidir. Evdeki toksinleri hatta kozmetik kokularını bile temizler.
KURDELA ÇİÇEĞİ
Koku, dumanı ve formaldehitin% 90’ını havadan temizlemeye yardımcı olur. Bu bitki hemen hemen her koşulda yaşabilir. Bunun için yeterli ışık olmasa bile banyoda yaşar. Toprağın üst katmanının sulanmalar arasında kurumasına izin verin.