Safran, boyu 20-30 cm kadar olan, çiçeğinin tepesindeki tozların yemeklerde baharat olarak kullanıldığı bir bitki türüdür. Sonbaharda çiçek veren safran soğanlı bir bitkidir. Mor olan çiçeklerinin tepesi üç parçalıdır. Sağlık üzerinde oldukça faydası olan safran için büyüklerimiz, bir ölüme çaresi yok cümlesini kurarlar. Bakalım neymiş bu safran, faydaları nelermiş?
Safran yemeklerde sıklıkla kullanılan bir çeşit baharat olarak tanımlanabilir. Ancak bunun yanında bitki çayı olarak da tüketilmektedir. Özellikle kokusu ve yemeklere verdiği tatla ün yapan safran, son zamanlarda bitki çayı olarak da tüketilmeye başlanmıştır. Bitki çayı olarak tüketildiğinde ya da baharat olarak kullanıldığında birçok faydasını görebilirsiniz. Ülkemizde de doğal olarak yetişen safranı, kolaylıkla bulabilirsiniz...
Kokusuyla da afrodizyak etkisi olan safran, cinsel hayatı renklendiriyor. Cinsel soğukluğu gideriyor, erkeklerde sperm kalitesini arttırıyor. Mor renkte, güzel kokulu çiçekler açan safranın faydaları saymakla bitmiyor. Şifayı doğada arayanların derdine derman olan safran, uyarıcı etkisiyle cinsel isteği arttırıyor. Kokusu ile de afrodizyak etki yaratıyor. Erkeklerde sperm kalitesini arttırıyor, kadınlarda ise cinsel soğukluğu gideriyor. Şifa deposu safran ayrıca uyarıcı etkisiyle vücuda dinçlik ve kuvvet veriyor. Sinir zayıflığını gideriyor.
Kokusu afrodizyak etkisinin yanı sıra yatıştırıcı ve rahatlatıcı özellik taşıyor. Ateşi düşürüyor, öksürüğü kesiyor. Bu yönüyle astım ve bronşite de fayda sağlıyor. Aynı zamanda cildimize de yararları saymakla bitmiyor. Safran, ciltteki kaşıntıları ve sivilceleri gideriyor. Adet sancılarını azaltıyor. Diş etleri kuvvetlendirip diş ağrılarını dindiriyor.