Klamidya hastalığı nedir belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir bulaşıcı hastalık mı?

Cinsel yolla bulaşan bir diğer hastalık da Klamidya hastalığıdır. Klamidya bulaşıcı mıdır, belirtileri nelerdir, tedavi yöntemleri nelerdir?

Klamidya hastalığı nedir belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir bulaşıcı hastalık mı?

Bir çok şey gibi cinsel sağlık ve cinsellikte hijyen oldukça önem arz etmektedir. Aksi taktirde yeterli düzeyle korunulmaması durumunda veya önlemi alınmadığında çeşitli hastalıklara davetiye çıkarılabilmektedir. Bu hastalıklarda en çok yaygın olan cinsel yolla bulaşan hastalıklar arasında yer alan ''Klamidya'' hastalığı kadınlarda ve erkeklerde cinsel bölgede enfeksiyona neden olan mikroorganizmalardır. 

Cinsel yolla bulaşan ve en yaygın olan hastalıklardan olan klamidya hastalığı kadınlarda rahim ağzı bölgesine yerleşmektedir. Aynı zamanda temas halinde veya kirli havlu kullanımı gibi durumlarda da bulaşabilen hatta arpacık dediğimiz göz çevresinde de oluşabilmektedir. 

KİMLERDE GÖRÜLÜR?

Genellikle vücut direnci düşük kişilerde,  yenidoğan, çocuk ve yaşlılarda daha sık olmak üzere “atipik pnemoni” adı verilen “atipik zatürre” hastalığında da etken chlamidia enfeksiyonu olabilmektedir.

BELİRİTLERİ NELERDİR?

Genellikle genital bölgede sarımsı gibi bir renkle akıntıların olması durumu, idrar yaaprken yanma hissi, sürekli olarak idrara çıkma isteği, genital bölgede kaşıntı kızarıklık durumu, cinsellikte ağrı olması, cinsellik esnasında kanama olması belirtileri arasındadır. 

TEDAVİ YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Klamidya enfeksiyonlarında (Chlamidiasis) medikal tedavi uygulanır; yani bir takım antibiotik ajanlarla enfeksiyonun tedavisine gidilmektedir. Klamidyoz tedavisinde en çok tetrasiklin ve doksisiklin grubu antibiotikler tercih edilmektedir.Klamidya enfeksiyonları cinsel yolla bulaşan hastalıklar grubunda yer aldığı için, bu kişilerin diğer cinsel yolla geçen hastalıklar açısından da taranmasında fayda olacaktır.

Yorumlar