YANLIŞ 5: Penisin vajinaya girmesi zordur. Birçok kadında vajinanın yapısına yönelik dar, sert ve esnemez olduğu yönünde yanlış inanışlar vardır. Oysa vajina sevişme ile birlikte esneyebilen ve uzayabilen bir yapıya sahiptir. Vajinanın esneyebilme ve uzayabilmesinin en büyük bilimsel kanıtı doğumdur. Vajina cinsel ilişki sırasında erkeğin penisinin büyüklüğü ya da küçüklüğüne göre kendini hazırlar ve şekil alır. Bu cinsel mit, cinsel ilişki sırasında kadının kendini kasmasına neden olduğu için, kadında cinsel ilişkiye girememeye yönelik cinsel işlev bozukluğuna neden olmaktadır.
10 5
YANLIŞ 6: İlk cinsel ilişkide kanama olmazsa kadın bakire değildir. Kızlık zarı vajina girişinden 1,5 cm içeride doğuştan delik olan esnek bir yapıdır ve ilk cinsel ilişkide kızlık zarında hafif bir açılma olur. Aslında kanama olmaması normalde beklenen bir durumdur. Normal şartlar altında, normal bir kızlık zarı, ister ilk gece olsun isterse yüzüncü gece, kanamaz, delinmez, patlamaz ya da yırtılmaz. Kadın rahat ve kendini kasmazsa, sulanması olmuşsa, penis girişini hissetmez. Kızlık zarının açılması denilen olgu giyilen ince çorabın bir yere takılıp kaçması gibidir. Ayrıca penisin vajina girmesiyle ilk açılma sırasında kızlık zarından gelen kan, parmağın kanaması gibi değildir, belli belirsiz bir sıvıdır. Bu da kadın rahatsa, kendini kasmazsa, sulanması tam olmuşsa fark edilmez bile...
10 6
YANLIŞ 7: Öpüşme veya dokunma gibi yakınlaşmalarla hamile kalınabilir. Son derece popüler olan bir başka tuhaf inanç da öpüşme, el ele tutuşma, sarılma gibi sevgi paylaşımlarıyla gebelik yaşanabileceğidir. Gebelik oluşumu için gerekli olan tek şey penis-vajina birleşimi sırasında erkeğin menisinin vajina içine boşaltılmasıdır. Bu birleşimde de hamilelik olması için kadın yumurtasının uygun ortam ve şartlarda hazır olması ve meni içindeki erkek spermi ile döllenme kabiliyetine sahip olması gerekir. Aynı şekilde erkek sperminin de kadın yumurtasını dölleyebilecek kadar sağlıklı olması şarttır. Bu haller dışındaki hiçbir temas ile gebelik olamaz.
10 7
YANLIŞ 8: Doğum kontrol hapları kısırlığa ve kilo almaya neden olur. Eski doğum kontrol hapları ödem veya kilo artışına yol açabiliyordu. Ancak günümüzde üretilen yeni doğum kontrol haplarında bu tip yan etkiler bulunmamaktadır. Modern haplar çok düşük dozda kadınlık hormonu, östrojen ve kaliteli progestin, yani yumurtlama hormonu içerir. Kullanılmaya başlanıldığında yumurtalıklar dinlenmeye çekilir ve yumurtlamayla birlikte üretilen tüm hormon salınımları durur. Kaynağı kadının kendi yumurtalıkları olan erkeklik hormonu yani androjen de salgılanmaz. Bunun sonucu olarak doğum kontrol hapları tüylenme ve sivilceleri azalttığı gibi adet düzensizliği sorununu da ortadan kaldırır.
10 8