Temizlik hakkında bilinmesi gerekenler nasıl yapılır doğru bilinen yanlışlar

Temizlik nedir, nasıl yapılır? Temizlik hakkında doğru bilinen yanlışlar nelerdir? Yaşantımızın vazgeçilmezi olan temizlik hakkında tüm bildiklerinizi unutun!

Tüm yaşantımız boyunda sağlık için hiyjenik bir ortam yaratmaya çalışıyoruz. Yaşamın gerektirdikleriyle beraber ister istemez hayatımızda alışkanlık haline getirdiğimiz temizlik alışkanlığımız artık bir yerden sonra kalıplaşmış yöntemlerle beraber evimizi özel alanımızda uyguluyoruz. Ancak bilinenin aksine temizlik hakkında bazı bildiklerimiz bizi yanıltıyor. Bunlar arasında örnek verebileceğimiz, ''Ne kadar çok temizlik ürünü karıştırırsak o kadar temiz olur'' gibi söylemleri örnek verebiliriz. Her alanda olduğu gibi temizlik konusunda  da yaptığımız bu tarz bilinen yanlışları doğrusunu öğrenip bilinçli olmaktır. İşte elmaelma.com okuyucuları için doğru yapılan ama aslında yanlış olan bazı bilgileri bir araya getirdik.


TEMİZLİK ZAMANINDA SU MİKTARININ ORANI 

Deterjanda olduğu gibi çok fazla su kullanımı da temizliğe dair doğru bilinen yanlışlar arasında yer alıyor. Ayrıca bu yöntem hijyen oranını arttırmayacağı gibi, yüzeye ve malzemelere de zarar verebiliyor. Dolayısıyla temizlik yaparken su kullanım miktarını da doğru ayarlamalı, çok fazla su kullanmaktan kaçınmalısınız.

HAYATIMIZI KOLAYLAŞTIRAN MAKİNELERİN YANLIŞ KULLANIMI!

Makinelerin hayatı kolaylaştırdığı su götürmez bir gerçek. Durum böyleyken birçok kullanıcı makineyi ağzına kadar doldurmayı ve her şeyi dip dibe dizmeyi oldukça mantıklı buluyor. Bu da deterjanın ve suyun bulaşıkların arasına tam olarak girememesine ve yalnızca yüzeysel yıkanmalarına ve hatta makinenin kullanım ömrünün kısalmasına sebep oluyor. Aynı durum elbette çamaşır makinesi için de geçerli.

PENCERELER HANGİ ZAMAN DİLİMLERİNDE SİLİNMELİ?

Genelde çabuk kuruyacağı ve daha keyifli yapılacağı düşüncesiyle cam temizlemek için güneşli günler tercih ediliyor. Keyifli olma kısmında doğruluk payı bulunsa da, eğer parlayan ve hala kirliymiş gibi duran bir cam istemiyorsanız, güneşin bonkör olmadığı bir günde temizliğe girişmenizde yarar var. Çünkü güneşin direkt yansıdığı durumda cam ısınıyor ve bu da parlayıp yüzeyin halen kirliymiş gibi durmasına yol açıyor.

NE KADAR FAZLA ÜRÜN O KADAR HİJYEN YALANI!

Ne kadar çok deterjan, o kadar hijyenik yüzeyler" düşüncesi temizlik yapmaya dair sıklıkla doğru bilinen yanlışlar arasında yer alıyor. Özellikle deterjanların yüzeye dik açı ile ve bolca sıkılması gereksiz ürün kullanımına ve yüzeyin yıpranmasına da sebep oluyor. Dolayısıyla uygun bir miktar ile abartıya kaçmadan yüzeyi iyice ovalayarak çok daha iyi sonuçlar almak mümkün.

TUVALET BANYO TEMİZLİĞİNDE DİKKAT EDİLMEYEN HASSASİYETLER

Çamaşır suyu evlerin vazgeçilmez mucizevi deterjanları arasında yer alsa da, bazen ne yazık ki hijyenik bir ortam için yeterli olmayabiliyor. Elbette çoğu kişi bunun tuvalet ve lavabo aparatları için de geçerli olduğunun farkına varmıyor. Tuvalet temizliği sonrasında fırçanın da aynı şekilde çamaşır suyunda yarım saat bekletilmesi gerekiyor.