Sabahları dinç uyanmak için ne yapılması gerekenler 7 püf nokta!

Sabahları erken uyanmak zorunda kaldığınız bir işiniz varsa sabahları yorgun halisiz bir şekilde güne başlamamanın sırrını sizler için paylaştık!

Sabahın erken saatlerinde uyanmak alışık olmayanlar için veya sürekli olarak geç yatanlar için eziyet haline gelmektedir. Güne yorgun argın başladığınız günlerde genellikle kendinizi toplamanız biraz zaman alabilir. Ancak bugün şikayetçi olduğunuz bu konu hakkında sizler için pratik yöntemleri bir araya getirdik. Bu yöntemleri uyguladığınız taktirde  hem uykunuzu almış olacaksınız hemde güne daha dinç bir şekilde başlayarak günü enerjik bir şekilde sonlandırabilirsiniz.

GÜNÜMÜZ TEKNOLOJİSİNDE...

Günümüzde teknolojinin getirdiği yenilikler ve hayatımızdaki yeri uykudan tutun alışkanlıklarımıza kadar girmiş durumda! Teknolojinin yenilikleri her ne kadar yaşamı kolaylaştırsa da aşırıya kaçıldığında ne yazık ki güne yorgun başlamanızı hatta gece uykularınızın kaçmasına neden olmaktadır.

SAATLERİNİZİ BELİRLEYİN AYNI SAATTE YATIP AYNI SAATTE KALKIN!

- Her ne kadar hafta içi çok çalışıp erken kalkabilmek için erken yatsanız bile bu sistem hafta sonu gelince ''Amaan  canım yarın işe gitmeyeceğim nasıl olsa biraz daha geç yatmaktan kimseye zarar gelmez!'' demeyin! Belki 1 saat kadar yatma saatinizi öteleyebilirsiniz. Ancak bu durumu bir iki gün için saatlerce kendinizi uykusuz bırakırsanız ertesi gün bütün gün baş ağrısı ile yaşayabilirsiniz.

-Uyku ihtiyacı ve süresi kişiden kişiye göre değişmektedir. Bu yüzden kendinize göre bir uyku planlaması yapın bir sonraki gün ihtiyacınız olan uykuyu almış bir şekilde güna başlayın!

- Kendinize uyku ortamı hazırlayın! Bu demek oluyor ki, yatacağınız odanın uyku esnasında yeterince karanlık, sessiz ve serin olması demektir. Sabah uyandığınızda da yapcağınız ilk iş perdeleri açıp odanın içerisine güneşin girmesini sağlayın bölyelikle güne daha çabuk başlamanızı sağlayacaktır.

-Biliyoruz bunu bir çok kez duyuyorsunuz ancak doğru olan ve işe yarayan bir yöntemdir ki uykunuz yoksa ve uyumanız gerekiyorsa kitap okuyun. Böylelikle hem kitap okuma alışkanlığı edinmiş olacaksınız hem de uykunuzu sistematik bir şekilde düzene sokmuş olacaksınız.

-Uyku saatiniz yaklaştığında yaklaşık 1 veya 2 ssat öncesinde teknolojik aletlerle uğraşmayı bırakın! Elektronik aletlerin yaydığı ışık meyninizde melatonin hormonunu salgılanmasını engellemektedir. Bu da demek oluyorki uykunuzun geç gelmesine neden olmaktadır.

-Gün içerisinde egzersiz yapabilirsiniz! Böylelikle daha fit bir vücut ve sistematik bir uyku demek oluyor. yaptığınız egzersizle uykunuzu düzene sokabilirsiniz.

-Her zaman söylüyoruz! kafeinin kişiden kişiye değişen atılımı ile bu tarz içeceklerden olabildiğince uzak durmaya çalışın! Mümkünse bu vakitler akşam yemeğinden sonra alımı engellenmelidir.