Vücutta hormonal dengesizlik neden olur, belirtileri nelerdir?

Hormonal denge vücudun bir çok bölümünü etkilemektedir. Beden sağlığınızdan tutun ruh sağlığınıza kadar sizi etkilemektedir. Belirtileri nelerdir?

Yaşamımızı sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmemiz için hotmonlarımızın düzenli olarak çalışması gerekmektedir. Aksi taktirde vücudumuzda bozulmalar meydana gelmeye başlar çünkü hormonlar vücudun her alanına etki etmektedir. Hormanlar sadece fizyolojik olarak değil ruh haline de de oldukça etkilemektedir. elmaelma.com okurları için hormonal düzensizliklerinin belirtilerini sıraladık. Bakın bu belirtiler sizde de varsa en kısa sürede önleminizi almalısınız. İşte belirtileri...

SÜREKLİ OLARAK BAŞ AĞRILARI

Endokrinologlara göre, stres ve yorgunluğa ek olarak, sık yaşanan baş ağrılarının sebebi düşük östrojen seviyesi olabilir. Östrojenler yumurtalıklarda üretilen kadınlık hormonları ve beyin ve omurilik metabolik süreçlerin kontrol eder. Östrojenler yumurtalıklarda üretilen beyindeki ve omurilikteki metabolik süreçleri kontrol eden bir hormondur. Bu nedenle yetersizliği veya aşırılığı migrene ve kötü ruh haline neden olabilir.

SÜREKLİ OLARAK YORGUNLUK HİSSİ

Yorgun hiseetmek belli bir efor sarf ettikten sonra gayet normal bir durumdur. Ancak dinlenirken bile yorgun hisssediyorsanız bu durumu pekte normal karşılamamak gerekir.  Uzmanlar, kronik yorgunluğun tiroid hormonları üretimindeki sorunlarla ilişkili olabileceğini söylüyor.

SAÇ DÖKÜLMELERİNİN ARTMASI

Testosteron; erkeklik hormonu olarak bilinmesine rağmen çok düşük düzeyde kadınlarda da üretilir. Bu hormon; doku, kas ve kemik yoğunluğunun sağlanması, cinsel dürtünün artması, iştah ve yağ dağılımı değişikliklerinde görev alır. 

Testosteron fazlalığı; yüz ve vücutta erkek tipi kıllanma, akne gelişimi, sesin kalınlaşması ve erkek tipi kellik gibi sorunlara yol açar. 

DÜZENSİZ VE SÜREKLİ YEMEK YEME İSTEĞİ

Göğüs boyutundaki değişiklikler hormonal dengesizliğin en ciddi bulgulardan biridir. Östrojen düzeyindeki belirgin düşüş cildin nemi ve elastikiyetini etkiler.

Sonuç olarak göğüs biçimi, hacmi ve boyut değişikliklerini kaybeder. Buna ek olarak göğüslerin içinde rahatsızlık veren sert oluşumlar görülebilir.