Vajinal akıntı hastalıkları nelerdir
Kadınlar için çok hassas bir konu olan vajinal hastalıklar birçok tehlikelere neden olmaktadır. Vajinal akıntı hangi hastalıkların belirtisidir? sorusunu sizler için cevaplandırdık.
Kadınların en çok dikkat etmesi gereken konulardan bir tanesi de alt solunum yollarıdır. Çünkü kadınlar için alt solunum yolları bir çok hastalığa davetiye çıkarabilir. Vajinak akıntılar hangi hastalıkların belirtisi olabilir? gibi çok sorulan soruyu sizler için araştırdık bakın bu hastalıklara çok dikkat etmelisinizi...
Kadınların ergenlik dönemine girmesiyle büyük bir bölümünde hastalık söz konusu olmamasına rağmen vajinada akıntılar olmaktadır. Vücudumuzun dışa açılan bölümlerinde, bu bölgeyi kaplayan mukoza dokusunun kurumaması ve işlev görebilmesi için mutlaka salgı ile beslenmesi gereklidir. Fizyolojik akıntı diye tariflediğimiz vajinal salgının özelliği akıntının uzun zamandan beri var olması, hemen her gün bulunması, kokusuz olması, renginin şeffaf-beyaz veya açık sarı renkli olması, beraberinde ağrı, idrar yaparken yanma, kanama ve diğer belirtilerden hiç birinin bulunmamasıdır.
Fizyolojik akıntı, rahim ağzı salgılarıyla birlikte kendini sürekli olarak yenileyen vajina dokusundaki artıkların atılmasından ibarettir. Bu açıdan bakıldığında fizyolojik akıntının aslında önemli bir işlevi olduğu söylenebilir. Bu akıntının miktarı rahim ağzında bulunan salgı hücrelerinin sayısı, rahim içi araç kullanımı, kadındaki östrojen miktarı ile doğru orantılıdır.
Bazen fizyolojik akıntı ped kullanımı gerektirecek kadar fazla olabilir. Kadınlar kendi aralarındaki söyleşilerde akıntı düzeyine göre yorum yapmaktadır ancak yukardaki kriterlerdeki vajinal akıntıya bağlı, yıllık rahim ağzı smear kontrolunu yaptıran kişilerde ciddi rahatsızlık beklenmez.Fizyolojik akıntı adet döngüsünün her gününde var olabileceği gibi yalnızca belli günlerde ortaya çıkabilir. Yumurtlama döneminde rahim ağzından yumurta akı kıvamında, lastik gibi uzayabilen berrak bir sıvı salgılanır ve bu sıvı kadın tarafından çoğunlukla hissedilerek "akıntı" olarak nitelendirilir.