Sivrisinek ısırı nasıl geçer 4 adımda sinek ısırığını geçiren formül

Sivrisinek ısırığını geçiren 4 adımlı doğal tedavi yöntemini sizler için derledik. İşte sinek ısırığını ne geçirir, sinek ısırığı nasıl geçer sorularının yanıtı

Yaz mevsimi kapıda ve tabiki sivrisinek sokmaları ve böcek ısırıkları da öyle. Çoğunlukla zararsız olan bu ısırıklar nadiren de olsa ciddi rahatsızlıklara neden olabilir. Örneğin kene sokması yaşam boyu intihaplanmaya neden olan Lyme hastalığına yakalanmanıza neden olur. İşler bu kadar ciddileşmese de her yaz özellikle de sivrisinek ısırıkları nedeniyle yaşanan kaşıntı ve kabarıklıklardan hepimiz muzdaribiz. Bir geçsin derken yenisi gelir. Peki sivrisinek ısırıklarını geçirmenin bir yolu yok mu? Elmaelma.com olarak sizin için sivrisinek ısırığı nasıl geçer sorusunun 4 adımda yanıtını bulduk. Hem de mutfağınızdaki bir kaç malzemeyle...

BİRİNCİ ADIM: SERİNLETİN

Bir böcek yada sinek tarafından ısırıldınız. Isırılan yeri temizleyip serinletmekle işe başlayın. Temizlenmiş ve serin tutulan cilt ısırık sonrası çok daha az kaşınır. Temizlenmiş yerde hala böcek kalıntısı olup olmadığından emin olun. Eğer iğne vs. gibi cildinizde hala bir kalıntı varsa bu kaşıntıyı arttırır ve intihaplanmaya neden olabilir. Isırılan yeri bulduktan sonra eğer sizi neyin ısırdığından çok emin değilseniz bir doktora yada eczacıya görünmeniz faydalı olabilir. Eğer sizi ısırdığı yerde vücudundan parça bırakan bir şey ısırmışsa örneğin kene kendi başınıza kalıntıyı çıkarmaya çalışmayın mutlaka tıbbi destek alın. 

İKİNCİ ADIM: BUZ VE İBUPROFEN

Kaşıntı ve kızarıklığı hafifletmek için en basit yöntem bölgeye 10 dakikalık soğuk kompres uygulamaktır. Eğer arı yada örümcek sokması gibi intihaplanmaya eğilimli bir ısırığınız varsa ibupofen veya antienflamatuar türü ilaçlar kullanmanız faydalı olabilir. 

ÜÇÜNCÜ ADIM: CİLT PH'INI DENGELEYİN

Böcek tarafından ısırılan yerde cilt pH'ı değişir bu da size rahatsızlık verir. Cilt pH'ını yeniden dengelemek için basit mutfak malzemelerinden faydalanabilirsiniz. Bu malzemelerin başında sirke gelir. Çünkü sirke doğal bir antiseptik ve antifungaldır. Özellikle elma sirkesi, sirkenin diğer türlerine göre daha fazla enzim içerir, bu da cildin iyileşmesine yardımcı olur ve cilt pH'ını yeniden dengeleme süreci hızlanır.

Sirkeyi kaynar olmayan sıcak bir suya koyup ısırılan bölgeyi bu karışıma yerleştirmek iyi sonuç verebilir. Bir kova suya bir çay bardağı sirke işe yarayabilir. Su ile karbonat da benzer bir çözüm olablir. Limon suyunu da kaşıntılı bölgeye sürerek bölgedeki bakterileri öldürüp rahatlama sağlayabilirsiniz. Ancak bu yöntemler böcek ısırığında ciltte açık yara oluşmadığı hallerde kullanılabilir. Eğer ısırık sonrası cildiniz aşırı hassas, tahrişe uğramış ve açık yaraya dönüşmüşse tıbbi yardım alın. 

DÖRDÜNCÜ ADIM: FESLEYEN-TUZ-SOĞAN 

Fesleğen, tuz ve soğan gibi baharatlar iltihaplı cildinizi sakinleştirebilir.Tuz nemi çeker ve şişmeyi azaltmaya yardımcı olur. Tuz uygulaması sonrası şişlikler söndükten sonra, bölgedeki sinirler bu kadar yüksek alarmda olmayacak ve daha az ateşlenecek ve ısırığın etrafındaki hissi azaltacaktır. Aloe Vera gibi, fesleğen yaprakları ciltte bir soğuma hissi veren kimyasallar içerir. Sadece birkaç fesleğen yaprağı havanda ezin, ezilmiş yaprakları ısırıkların üzerine sürün ve sihrin gerçekleşmesini bekleyin.

Son olarak, biraz şişlik ve ısırıklardan kurtulmak için yemek pişirmek üzere doğranan soğanlardan bazılarını kullanabilirsiniz. Soğanların anti-inflamatuar gücü bir dizi çalışmada belgelenmiştir. Soğanlar, histaminler dahil çeşitli enflamatuar ajanlarla savaşan flavonoid içerir. 

Bazen, kronik kaşıntı cilt bariyerini bozabilir ve iltihaba yol açabilir. Bunu önlemek için de vazelin gibi ciltte bariyer oluşturan nemlendiriciler kullanılabilir.