Şeker hastalığı nedir? Şeker hastalığının belirtileri nelerdir?

Günümüzde sıklıkla görülen şeker hastalığı riskli olduğu gibi belirtilerinin iyi tespit edilip tedavi ile önlem alınması gerekmektedir.

Şeker hastalığının en belirgin belirtileri sürekli olarak su içme isteği, sık sık yemek yemek çok acıkmak, halsizlik, çok çabuk yorulmak,  gözlerin iyi görmemesi, kilo kaybı gibi belirtilerdir. Bu bulgular dışında daha çok çeşitli kadınların vajinal enfeksiyon kaşıntısı gibi belirtileride mevcuttur. 

Şeker hastası kişilerin bu rahatsızlık vücuda verdiği zararla ilişkide yaşayabilmektedir. Mesela bunlardan bir taneside sinir yapısının zarar görmesi nedeni ile ayaklarda geceleri artan yanma, ağrı, his kaybı olabilir.

HERŞEYİN TEMELİ EGZERSİZE DAYANIYOR!

Diyabet hastalıklarının temel tedavilerinden biri de spor ve egzersiz yapmak ve doğru beslenmeden geçmektedir. Bu noktada yaşamınızda düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenmenizde fayda var! diyabet hastalığında kullanılan ilaçlar 2'ye ayrılmaktadır. Bunlardan 1. İnsülin temelli ilaçlar 2. ise haptır. Yetişkin diyabet hastalığında olanlar ilk olarak oral antidiyabetiklerle yani haplarla tedavi sürdürülmektedir. Fkat şeker hastalığının ilerleyen evrelerinde ise bu durum insülin kullanma ile devam edebilmektedir.