Psikoloğa gitmek için nedenler nelerdir yargılanmıyorsunuz!
Psikoloğa giderken çekinme sorununu kırabilmek adına 5 maddeyi bir araya getirdik. İşte psikoloğa gitmek için 5 nedeni haberimizin devamında görebilirsiniz.
Zaman zaman sorunlarımızı veya dertleşmek için yanımızda negatif olan durumları anlatma ihtiyacı duyuyoruz ki genellikle bu tarz zamanlarda aradığımız ilk kişi yakın çevremizden birileri oluyor. Ancak her zaman atlanan şey şudur ki sizi bilen ve yakınınızda olan kişi her ne kadar size yardımcı olmak istese de olayları dışarıdan bakıp sizi yönlendiremez. Bu öneriler her ne kadar o anlık durumu çözse de ileriye yönelik olmayacaktır. Bu noktada devreye profesyonel birinin girmesi Profesyonel yardım ve terapi, geçmişin sorunlarını çözmemize, günümüzün gelişmesine ve geleceğimizi değiştirmemize yardımcı olabilir. Elmaelma.com olarak günümüzde zaman zaman dile gelen 'deli insanlar psikoloğa gider' düşüncesini kırmak için psikoloğa gitmenin 5 nedenini bir araya getirdik!
KENDİNİZ İÇİN BİR ALAN!
Yaşantıda tüm gününüzü çalışarak veya okula gidip evde temizlik yaparak geçirmek gibi çeşitli alanlarda yükümlülükleriniz var. Kendinize vakit ayırmak ve kendinizle konuşup düşüncelerinizi ölçüp tartmak için yeterli vaktiniz olmayabilir. Günlük hayatınızda yaptığınız cilt bakımları, arkadaşlarla geçirilen eğlenceli vakit gibi ruhunuzunda ihtiyacı olan bir seans olarak düşünebilirsiniz. Ruhsal olarak rahatlamak ve düşüncelerinizi tazeleyip haftada bir gün vakit ayırarak kendinize ve etrafınızdaki kişilerle olan ilişkilerinizi geliştirmeniz için bir fırsattır.
KENDİNİZLE BAŞ BAŞA KALMANIZI SAĞLAR!
Çoğu zaman yaptığımız hareketler söylediğimiz sözleri neden yaptığımızı ve ne amaçla yaptığımızı anlamlandıramayabiliriz. Ancak psikologa gitmek attığınız her adımın farkında olmanıza yardımcı olmaktadır. Zaman zaman nedenini bir türlü anlayamadığımız ''Bu sorunlar neden her seferinde beni buluyor'' sorusunun cevabını bulmada bize yardımcı oluyor.
YARGILANMIYORSUNUZ!
Herhangi bir sorun olduğunda ya da dertleşmek için konuşmak için aradığınız yakın arkadaşınıza her şeyi anlattığınızda taraflı düşündüğü için sizi yargılayabilir ve bu yüzden karşınızdaki kişide kendinize dair bir takım önyargılar oluşturabilir. Ancak profesyonel biriyle konuştuğunuzda yargılanmadan ve taraf tutmadan sizi analiz eder. Bu durum sizi rahatlatır ve güvenmenizi sağlayarak kendinizi daha iyi bir şekilde ifade etmenize yardımcı olur. Böylelikle size farklı bir bakış açısı sunabilir.
DIŞARDAN BAŞKA BİR GÖRÜŞ SİZE YOL GÖSTEREBİLİR!
Farklı bir bakış açısıyla yaşadıklarınıza dair bir açıklama
alabilirsiniz ve bu, bir dahaki sefere farklı hareket etmenize
yardımcı olabilir.
Psikolog sizinle duygusal olarak ilgilenmez ve bu nedenle bakış
açısı daha geniştir. İleriye doğru hareket etmek, olumsuz
davranışları değiştirmek ve kendinizle rahat olmak çok faydalı
olacaktır.
ÇEKİNMEDEN KONUŞMAK
Bilindiği gibi psikologlar çoğu zaman sessiz kalmayı hedefleyerek hastanın durumunu kendisinin anlatmasını sağlayarak kendi dilinde açık bir şekilde anlatmasına izin verir.
Gözyaşlarının akmasına izin verilmesi, öfkenin yayılması ya da kaygının azalması; kişinin kendisine bağlıdır ve bu alanda ifade ettiklerimiz sadece ve sadece bizde kalır.