Pimpinel otu nedir faydaları zararları nelerdir kilo almak isteyenler için birebir

Pimpinel otu nedir? Pimpinel otu faydaları, zararları nelerdir? soruların cevabına haberimizden öğrenebilirsiniz.

Kilo nasıl alınır? "Ne yesem kilo alamıyorum" diyorsanız pimpinel otu tam size göre! Peki nedir pimpinel otu? Pimpinel otunun kullanım alanları, faydaları ve zararlarının yer aldığı bu içeriğimiz sizler için oldukça bilgilendirici olacak. Halk arasında hardal otu olarak bilinen pimpinel otu genellikle baharat olarak kullanılmaktadır. Bu sayede yemekler daha lezzetli hale gelmektedir.

PİMPİNEL OTU NEDİR?

Boyu 0,2 metre ile 1,5 metre arasında değişen hardal otu Akdeniz bölgesinde yetişmektedir. Sarı ve beyaz renklerde çiçek açan bu bitkinin on taneye yakın türü vardır. Bunlar içerisinde yaygın olanları siyah hardal otu, yabani hardal otu ve beyaz hardaldır. Yaz mevsiminin ortalarına doğru çiçek açmaya başlayan pimpinel otu tohumu ile çoğalmakta ve suyu iyi, verimli olan akıntılı toprakları sevmektedir. Kara hardal bitkisinin tohumlarında bulunan yapışkan sıvı ak ve esmer hardal tohumları ile karıştırılarak ezilir ve un yapılır. Daha sonra içerisine şarap ya da sirkeyle su, koruk suyu, baharat, şeker ve tuz ilave edilerek et yemeklerinde ya da macun halinde tüketilir.

PİMPİNEL OTU FAYDALARI NELERDİR?

Pimpinel otu faydaları incelendiğinde satış sitesinde yer alan iddiaya göre bu otun vücuda çeşitli yararları olabilir. Buna göre hardal otu kaynatılıp içildiğinde kabızlık ve hazımsızlık gibi sorunları geçirmektedir. İçerisinde bulunan maddeler nedeniyle kusturucu özelliğe sahip olan hardal otu bu özelliği ile kusturucu olarak kullanılmaktadır. Bazı işlemlerden geçirilen hardal otundan yağ elde edilmektedir. Bu yağ cilde sürüldüğünde ciltteki gözenekler rahatlamakta ve siyah noktalar azalmaktadır. Bunun için düzenli kullanım önem taşımaktadır. Yapılan açıklamalara göre hardal otunun bronşit ve zatürree üzerinde de olumlu etkileri bulunmaktadır.

FAYDALARI

Pimpinel otu faydalarından yararlanmak için önerilen Hardal otunun kullanımı için tercih edilen kısmı tohumlarıdır. Yaprakları ise dökülmeye başlandıktan sonra kullanılmaktadır. Bazı uzmanlara göre hardal otunun iştah açıcı özelliği olduğu belirtilmektedir. Bundan dolayı kilo almak isteyen kişiler tarafından da sıklıkla tüketilmektedir. Kara hardalın romatizma ağrılarını hafifletici etkisinin bulunduğu söylenmektedir. Aynı zamanda bronşit, grip, soğuk algınlığı ve ateş gibi durumların hafiflemesini sağlamaktadır. Bunun yanı sıra sinir ağrısı, siyatik, değişik dâhili iltihaplardan etkilenen bölgelere kan akımını da sağlamaktadır. Hardal otu kurutulup yaprak ve saplarından ayrılarak kurutulur. Kurutulmuş hardal otu bitki çayı olarak içilmektedir. Bunun yanı sıra pimpinel otundan elde edilen yağ masaj için de kullanılmaktadır.

ZARARLARI

Yüksek dozda ya da uzun süre boyunca pimpinel otu kullanımı ciltte tahrişe neden olmaktadır. Özellikle siyah hardal ciltte iltihaplanmaya yol açabilmektedir. Bu nedenle hardalın seyreltilmiş şekilde kullanılması tavsiye edilmektedir. İçerisinde bulunan etken maddeler nedeniyle cildi hassas olan kişilerin hardal otu kullanımından kaçınmaları önerilmektedir. Eğer hardal otu yağı kullanılacaksa bu durumda su ile seyreltilerek kullanılması gerekmektedir.

PİMPİNEL OTU HAZIRLANIŞI

Gut ve romatizma ağrıları için pimpinel otu yağ düzeltilmiş alkol ile karıştırılıp losyon şeklinde sürülmektedir. Soğuk ayakların ısınmasını sağlamak, baştaki kan birikmesini azaltmak, erken aşamada ateşi düşürmek için hardal otu kullanılacağında doksan ile yüz yirmi gram hardal otunun tozu kaynamış su içine atılıp yaklaşık beş dakika demlenir. Elde edilen karışım ile ayak banyosu yapılmalıdır. Eğer bütün vücut için kullanılacaksa bu durumda iki yüz ya da üç yüz gram siyah hardal tozu demlenip iki litre soğuk su ile karıştırılır. Bunun yanı sıra hardal otu tozu yakı olarak da kullanılmakta ve böylece ağrıları azaltmaktadır.