Kürdan kullanmak zararlı mıdır sürekli kullanıyorsanız....

Kürdan kullanmak zararlı mıdır? Kürdan nasıl kullanılmalıdır? Her yemekten sonra kürdan kullanıyorsanız dikkat!

Yemeklerin ardından dişlerin arasına kaçan yiyecekleri sürekli kürdan ile temizliyorsanız, sizin için tehlike çanları çalıyor demektir. Kürdan kullanmanın zararı var mıdır? Kürdan ne sıklıkla kullanılmalıdır? gibi soruların yanı sıra
Kürdanın çok seyrek kullanılması gerektiğine dikkat çeken Diş Hekimi Şiar Atmaca, sık kürdan kullanımının anormal olduğunu vurguladı.

KÜRDAN DİŞ ARALARI İÇİN UYGUN DEĞİL

Diş Hekimi Şiar Atmaca, “Standart üretilen kürdanların yapısı diş araları için uygun değildir. Kürdanla temizleme gerçekleştiği zannedilerek yapılan davranış, diş etinde zedelenmelere ve kanamalara, zamanla diş eti çekilmesine ve buna bağlı kemik kaybına yol açarak, dişlerde sallanmaya sebep olabilir" dedi. Kürdan ile diş aralarının temizlenmeye çalışılmasının sık yapıldığını ve aslında bunun yanlış bir davranış modeli olduğunu ifade eden Diş Hekimi Şiar Atmaca, “Standart üretilen kürdanların yapısı diş araları için uygun değildir.

DİŞ KAYBINA NEDEN OLABİLİR

Kürdanla temizleme gerçekleştiği zannedilerek yapılan davranış, diş etinde zedelenmelere ve kanamalara, zamanla diş eti çekilmesine ve buna bağlı kemik kaybına yol açarak, dişlerde sallanmaya sebep olabilir.

DİŞ ETİ İLTİHAPLANMASINA NEDEN OLABİLİR

Bunun dışında kürdanın kırılması ile arada kalan parça dişeti iltihaplanmasına sebebiyet verebilir. Bu sebeplerden dolayı kürdan kullanımından kaçınılmalıdır. Kendini sürekli kürdan kullanmak zorunda hissedenler, mutlaka bir diş hekimine başvurmalıdırlar” dedi.

DİŞ İPİ KULLANIN

Ağız ve diş sağlığı konusunda sadece tek başına diş fırçalamanın yeterli hijyen sağlamadığını kaydeden Diş Hekimi Şiar Atmaca, “Diş fırçalama eylemi doğru yapıldığında sadece dişlerin açıkta kalan yüzeyleri temizlenmektedir. Dişlerin birbirine bakan, diş arası bölgeleri için ara yüz fırçası ya da diş ipi tercih edilmesi temizliğin tamamlanması için yardımcı etmenlerdir. Diş aralarının temizlenmesi için bu alışkanlık yaygın olmadığı için en çok diş eti hastalıklarına ve ara yüz diş çürüklerine rastlıyoruz. Düzenli diş hekimi kontrolünde hasta hekim işbirliği sağlanarak doğru tedavi ve bakım sağlanabilir” diye konuştu.