Kışın yüz felcini önlemek için neler yapılmalı atkısız dışarı çıkmayın!

Kışın yüz felcini önlemek için ne yapılmalı? Havaların soğumasıyla birlikte yüz felci riskinin arttığı şu günlerde korunmanın yollarını sizler için araştırdık!

Havaların iyiden iyiye soğumaya başladığı şu günlerde birçok hastalıkta soğuyan havalarla birlikte geliyor. Soğuk algınlığı ve ateşli hastalıkların yanı sıra soğuk havalar yüz felcini de tetikleyebiliyor. Peki kışın yüz felcini önlemek için ne yapılmalıdır? Kışın yüz felcini önlemek için yapılması gerekenleri Prof. Dr. Yaşar Kütükçü'den öğrendik. İşte tüm merak edilenler! 

GÖZLERİNİZİ TAM OLARAK KAPATAMIYORSANIZ... 

Yüz felci tanısının konulması için çok fazla bir belirtiye ihtiyaç yoktur. Yüzün mimik hareketlerinin istendiği gibi yapılamaması durumunda felç olduğunuzu anlamanız an meselesidir. Ya da göz kapağınızı tam olarak kapatamıyorsanız bu bulgular yüz felci tanısı için yeterli olmaktadır. Bazı hastalarda tat duyusunda azalma, seslere karşı aşırı hassasiyet oluşabilir. Göz kapatamamaya bağlı olarak gözün kornea tabakası zarar görebilir. 

ŞAPKA VE ATKI TAKMADAN DIŞARI ÇIKMAYIN! 

Kışın soğuk havanında etkisiyle yüz felcine yakalanma riski daha fazla artmaktadır. Yüz felcinden korunmak istiyorsanız, özellikle kış aylarında dışarı çıkarken atkı veya şapka takmanız gerekmektedir. Rüzgâra maruz kalmamak için otomobil kullananların camlarını açmaması çok önemlidir. 

4-6 HAFTA İÇERİSİNDE TAMAMEN DÜZELMEKTEDİR

Herhangi bir his kaybı yoktur. Bu nedenle hastalık düzelinceye kadar hastanın aralık kalan gözünü geceleri yatmadan önce bandajla kapatması önerilir. Yüz felci geçiren insanların çoğu 4-6 hafta içerisinde tamamen düzelmektedir. Bu hastalara kortizon tedavisi uygulanarak hastanın eski haline kavuşturulması amaçlanır.