Ihlamur nasıl yapılır sakın böyle içmeyin!

Ihlamur nasıl yapılır? Ihlamur çayı yaparken neler dikkat etmeliyiz? İşte ıhlamuru doğru tüketmenin 5 altın kuralı!

Özellikle kış aylarında sıklıkla tükettiğimiz ıhlamurun faydalarını bilmeyen yoktur. Soğuk algınlıklarına karşı korumasından tutun da boğaz enfeksiyonlarına kadar her derdin tedavisinde kullanılan ıhlamuru doğru tükettiğinizden emin misiniz peki? Uzmanlar uyarıyor! Ihlamuru tüketirken dikat etmemiz gereken bazı noktalar bulunuyor. Peki bunlar neler? Ihlamur nasıl tüketilmeli? Ihlamur çayı yaparken nelere dikkat etmeliyiz? İşte ıhlamuru doğru tüketmenin 5 altın kuralı! 

ASLA ŞEKER KOYMAYIN 

Ihlamur tüketirken yapılan hatalardan biri de şeker koyarak tüketilmesidir. Uzmanlar ıhlamurun sade olarak tüketilmesi gerektiğini, rafine şekerin sağlığa oldukça zararlı olduğunu vurgulamaktadır. 

UZUN SÜRE KAYNATMAYIN 

Ihlamur yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri kaynama süresidir. Uzun süre boyunca kaynatılan ıhlamurun rengi ve kokusu hiç süphesiz az kayanayana göre daha güzel olmaktadır. Fakat bütün yararlı madeleri yok ettikten sonra içilen ıhlamur pekte işe yaramıyor. Bu nedenle ıhlamuru kararında kaynatmanız daha doğru olacakyır. Bunun yanı sıra aşırı derecede kaynayan ıhlamur toksik etki yaratmaktadır. 

DEMLEME SÜRESİ 8 DAKİKAYI GEÇMESİN 

Yapmanız gereken tek şey bir tutam ıhlamuru kaynayan suya atmak ve kısı ateşte yaklaşık olrak 7 veya 8 dakika demlemek. İçerisindeki yararlı maddelerin yok olmasını istemiyorsanız kaynama süres 8 dakikayı geçmesin. 

IHLAMURU AÇIK ALDIYSANIZ MUTLAKA YIKAYIN 

Ihlamuru açık aldıysanız mutlaka yıkamanız öneriliyor. Çünkü aldığınız ıhlamurun üzerinde toz olbilir. İyice yıkadıktan sonra süzgece koyup, dinlenmesini bekleyebilir ondan sonra kaynatabilirsiniz. 

ISITIP ISITIP İÇMEYİN 

Ihlamur tüketirken yapılan hatalardan biride ıhlamuru sürekli olarak ısıtmak ve tüketmek. Bu alışkanlık oldukça yanlış olan bir şeydir. Çünkü üzerine tekrar tekrar konulan sıcak su ıhlamurun tüm faydasını ortadan kaldırmaktadır.