Hangi tuvalet sağlıklıdır?

Klozet mi yoksa alafranga tuvaletler mi daha sağlıklı? Klozette doğru oturmanın pozisyonunu biliyor musunuz?

Her ne kadar günümüzde klozet boşaltım yaparken oturmada kolaylık sağlasa bile yapılan araştırmalara göre aslında 'Alaturka tuvaletler'in daha sağlıklı olduğu sonucuna vardı. Alaturka tuvalet kullanımında çömelmek hemoroit, reflü gibi hastalıkları azaltmaktadır. 

ÇÖMELMEK NEDEN DAHA SALIKLI?

Yapılan araştırmalara göre anatomik olarak tuvaletinizi yaparken çömelmek daha sağlıklı. Yapılan araştırmalara göre çömelerek yapılan tuvaletlerde mesanede az miktarda idrar kalmaktadır. Ayrıca yapılan araştırmalara göre kadınlarda ve erkeklerde çömelerek idrar yapanların sayısı oturanlara oranla daha fazla!

Geçmişten günümüze alaturka tuvalet günümüzde çağdışı olarak nitelendiriliyor fakat sağlık açısından aslına bakarsanız tuvalette oturarak boşaltım yapmak insanın doğasına aykırı bir durum yaratmaktadır. tuvalette oturmak sağlıklı bir boşaltım gerçekleşmemektedir. Klozette oturduğunuzda; dışkıların toplandığı kalın bağırsak, tuvaletimizi tutmamızı sağlayan ''Puborectalis'' kası tarafından sıkıştırmaktadır. Tuvalette oturduğunuz zaman puborectalis kası rahatlıyor fakat alaturka tuvalette çömeldiğiniz zaman bu kası ve kalınbağırsağı aynı hizaya getirerek bağırsağın sıkışmadan açık durmasını sağlayarak boşaltımın daha rahat ve hhızlı olmasını sağlamaktadır.

TUVALETTE OTURMAK BİR ÇOK HASTALIĞA DAVETİYE ÇIKARIYOR!

Kolon kanseri, divertiküler, apandisit gibi birçok hastalığa tuvalette oturma pozisyonu neden olabiliyor. Bu hastalıklar yemek yeme ya da aileden gelen genetik bir hastalık olabilme ihtimali çok yüksek bir olasılıkken tuvalet oturma pozisyonları bu ihtimale çok düşük bir etkendi. Şimdi ise bu hastalıklar tuvalette yanlış oturma pozisyonları yüzünden artış göstermiştir.

ÇÖMELEREK TUVALET YAPILINCA...

Çömelerek tuvalet yapmanın bazı faydaları vardır. Bunlar;

-Kalın bağırsak kanserine neden olan faktördeki tembelliği önlemektedir,

-Kasık fıtığının önüne geçiyor,

-Uylukların kalın bağırsağa yaptığı baskıyı azaltarak ıkımayı azaltmaktadır,

-Reflü hastalığı olanların karın içi basıncını azaltarak reflüyü engelleyebiliyor.