Günde kaç öğün beslenmeliyiz
Vücudumuzun direnci için, gün içerisinden tüketmemiz gereken öğünlerimiz vardır. Bu öğünleri düzensiz tüketmenin sonucunda vücudunuzun dengesi bozulacaktır. Bu durum vitamin değerlerinizi bile etkilemektedir.
Gün içerisinde sağlıklı bir vücut direnci sağlanabilmesi için öğünlerin düzenli ve en az üç öğün beslenmemiz gerekmektedir. Vücuda alınan besinlerin sindirimi ve besinlerin birleşmesine öğünler arasında geçen zamana bağlı olarak değişim göstermektedir. Besinlerin miktari ve tüketilme aynı zamanda zamanına göre bir takım değişimler olmaktadır.
Vücut yaşamın devamı için bu koşullara göre uyum sağlayarak sürdürmeye çalışır. Ancak gün içerisinde düzensiz beslenme vücut sağlığını tehlikeye sokmaktadır. Öğünlerin uzun zaman aralıkları arasında tüketilmesinin sonucunda vücut daha az protein ve su tutup idrarla fazla azot atar. Uzun zaman dilimleri arasında beslenme ise vücutta yağ olan yağ birikimini atar bu durumda kolestrol düzeyini arttırarak kalp hastalıkları riskini arttırır.
Yeterli ve dengeli beslenmede öğün içeriği de en az öğün sayısı kadar çok önemlidir. Öğünlerin besin dağılımı ne kadar dengeli olursa o kadar metabolizma düzenli çalışır. Yetersiz alınan protein bir sonraki öğünde sağlanamamaktadır. İki öğüne dağılmış protein alanlarda sadece azot dengede kalırken üç öğün beslenenlerde pozitif denge sağlanmaktadır.
Bu durumda akşam öğünü ile sabah kahvaltısı arasında yaklaşık 10-11 saatlik bir süre zarfı geçmesi gerekiyor. Düzenli uygun aralıklı besin tüketiminin yapılmaması durumunda vücudu uzun bir süre besinsiz bırak vücudun dirençsiz güçsüzleşmesine ve çeşitli zararlara açık bırakmaktadır.