Dereotunun faydaları nelerdir dereotu hangi hastalıklara iyi gelir?
Yemeklere lezzet katması için kullanılan dereotunun faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız...
Dereotu, doğal olarak yetiştiği için vücuda çok faydalı bir ottur. Biz her nekadar sadece salata ve yemeklere tat katması için kullanıyor olsak da aslında sık sık tüketmemiz gereken bir ot. Dereotu, içerisinde magnezyum, demir, kalsiyum ve manganez gibi çeşitli maddeler bulunmakta ve aynı zamanda A ve C vitaminleri bakımından da zengin bir içeriğe sahiptir. Bağışıklık sisteminin artmasını sağlayarak mikroplar ile savaşır. Dereotunun mucizevi faydalarını sizler için derledik...
KOLESTEROL
Yapılan bilimsel bir araştırmaya göre dereotu kullanımının trigliserit değerini yüzde 50 oranında ve kolesterol seviyesini de yüzde 20 oranında düşürdüğü tespit edilmiştir.
ANTİ-MİKROBİK
Gerçekleştirilen bir diğer deneye göre dereotunun mikropların gelişmesini önleyici bir etki oluşturduğu gözlenmiştir. Ayrıca dereotu yağının tüketilmesi durumunda tahıl taneleri, arpa ve en çok olarak da buğdayda bulunan bir mikrobun ve başka gıdalarda da bulunan diğer 5 mikrop türünü ortadan kaldırıcı etkiler oluşturmaktadır.
SİNDİRİM SORUNLARI
Dereotunun bir diğer faydası da sindirim sistemini düzenlemesidir. Yaşanan hazımsızlık, mide ağrıları ve mide krampları gibi sindirim sorunlarının etkilerinin ortadan kaldırılmasında etkili bir rol oynar.
KEMİK SAĞLIĞI
Dereotu, kalsiyum bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. Kemiklerin yapısını oluşturan etmen de kalsiyumdur. Bazı durumlarda kemiklerde mineral azalması gözlenir. Ancak dereotu tüketimi ile birlikte pek çok insanın başına gelen kemik hastalıklarına karşı korumalı bir konumda olursunuz.
UYKUSUZLUK
Dereotunun içerisinde bulunan yağla uçucu özelliğe sahip olup, aynı zamanda birtakım enteresan özelliklere sahiptir. Bu özellikler arasında sedatif ve hipotonik uyarıcı roller de yer almakta olup, sakinleştirici bir etki oluştururlar.