İş hayatında stresle nasıl başa çıkılır
Günlük yaşamın hengamesinden, iş hayatınızın stresinden yorgunluğundan sıkılmış ve bıkmış olabilirsiniz. Bu durumda sizler için iş hayatınızda yaşadığınız strese dur demek için bir kaç önerilerimiz var.
İş hayatınızın yoğun hengamesinden sıkılmış, yorulmuş hatta bıkmış olabilirsiniz. Yoğun tempoda çalışma ortamında sık sık strese girmeniz mümkündür ve normaldir. Önemli olan bu stresi sizin kendi kendinize atlatabiliyor olmanızdır. Bu noktada sizler için bir kaç küçük tavsiyemiz bulunmakta...
İlk olarak zamanınızı konrol edin;
Yapmış olduğunuz işin zamanlamasını kontrol altına alın. Çalışan bir birey yaptığı işte zamanlamayı iyi kullanmalıdır. Çalışan kişi iş ortamında yaşadığı ufak tefek zamanlama problemleri yüzünden strese girip 'artık yapamıyorum, bu işi hak etmiyorum' gibi psikolojik bunalıma girebilir. Bu yüzden iş hayatınızda zamanınızı iyi kullanmalısınız. Böylelikle işleriniz uzamayacak, önceden yaşadığınız zaman problemini aşmış olacaksınız.
İş hayatınızda işveren, çalışan ilişkisi;
Çalışma ortamında yönetici, patron, yöneticilerle olan ilişkiniz ruh sağlığınızı çok fazla etkileyebilmektedir. Yöneticinizin sizin fikirlerinize değer vermesi, motive etmesi ve karşılığında aynı şekilde olumlu geri bildirim alması çalışanlarının kendisine değer vermesini düşünmektedir. Bu şekilde yönetici çalışanın güvenini alır ve iş ortamında sağlıklı bir iletişim aynı zamanda motivenin artmasını sağlar.
Çalışma ortamında iş arkadaşları;
İş ortamında genel olarak herkesin ilgilenmesi gereken bir işi olduğu için herkesle çok iyi bir ileşiminiz olmayabilir ancak zaman zaman ufak tefek kahve kaçamakları yaparak sohbetinden hoşlanacağınız bir kaç çevre edinebilirsiniz. Bu size aklınıza takılan, iş hayatının yoğun çalışma temposunda bir kahve molasında küçük bir sohbetle kendinize getirebilir.
İş ortamında duygusal yakınlık;
Normal hayatınızda yeteri kadar tatmin olmadığınız duygusal ihtiyaçlarınızı iş hayatınızda aramaya çalışmamalısınız. Devamlılığı olan bir ortamda sürdürülen ilişki birgün kötüye gittiği zaman aynı ortamda olamak biraz can sıkıcı olabilir ve size hayatınızda ve iş hayatınızda fazladan stres ekleyebilir.
İş hayatınızda normal rekabetin üst düzeyde hırslı olmak size birşey kazandırmaz;
İş hayatında her ne kadar rekabet ve hırs motivasyon arttırsa bile bir tık üst seviyesine çıkmak bu sefer aksine bir süre sonra motivasyonunuzu aşağı çeker ve iş ortamında takıntılı bir tavır sergileyerek mutsuzlaşmaya başlarsınız. Bu durumun devamında oluşturduğunuz arkadaş ortamınızı da etkilemeye başlar ardında huysuzlaşmanıza neden olur...