Temizlik hastalığının belirtileri günlük yaşantıyı kabusa çeviriyor!

Temizlik hastalığı nedir? Temizlik hastalığının belirtileri neler?Obsesif kompülsif bir rahatsızlık hastalık hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik.

Temizlik hastalığını duymuş muydunuz? Obsesif kompülsif bir davranış olan bu rahatsızlık kişinin günlük yaşantısını kabusa çevirebiliyor. Üstelik her dört kadından biri de bu rahatsızlığa yakalanabiliyor.Tedavi edilmezse ilerleyen zamanlarda ciddi sağlık sorunlarına yol açan temizlik hastalığı neden oluyor? Temizlik hastalığını belirtileri nelerdir? Temizlik hastalığının tedavisi var mıdır? Tüm bu soruların yanıtlarını sizler için cevapladık. 

HASTALIK TEDAVİ EDİLEBİLİR 

Temizlik hastalığı erkeklere oranla kadınlarda daha fazla görülmektedir. Bu hastalık obsesif kompülsif bozukluktan kaynaklanmaktadır. Takıntılı bir şekilde her şeyin kirli olduğunu düşünme düşüncesiyle ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Bu hastalık istem dışı bir durumdur. Temizlik hastalığı tedavi edilebilen bir hastalıktır. Fakat bunu hastanın istemesi olduka önem taşımaktaıdr. 

HASTALIĞIN NEDENİ GEÇMİŞTE YAŞANILAN TRAVMATİK OLAYLARDIR 

Temizlik hastalığına neden olan şey beynin altında yatan travmatik durumlardır. Genellikle hastaların çocukluk yıllarında yaşadığı olayla dikkata alınmaktadır.Bu hastalık erken bir vakitte tedavi edilmezse ileri zamanlarda hem fiziksel hem de ruhsal ciddi problemler ve rahatsızlıklar yaşanır. 

 PEK ÇOK BELİRTİSİ BULUNMAKTADIR

En yakınına bile dokunmak istemez. El ve yüzünü sürekli yıkar.  Sürekli temizlik yapar.  Eve misafir gelmesin diye kimse ile görüşmez. Kirli gördüğü her şeyi yıkamak ister. 

NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Temizlik hastalığının elbetteki tedavisi bulunmaktadır. Fakat bu hastalığın tedavisi için kişi öncelikli olarak tedavi olmayı kendisi istemektedir. Bu süreç başladığı zaman uzman hastalığın boyutuna göre hastaya tedavi uygulamaya başlar. Üç çeşit tedavi vardır. Biri hormonları düzenlemek ve böylece kişinin mutlu olmasını sağlamaktır. Diğeri antidepresan ilaç tedavi yöntemidir. Son olarak ise manyetik dalgalarla beynin sinirleri düzenlenip uygulamalı tedavi sağlanır. Hasta sürekli olarak gözetim altında tutulmalıdır. Çünkü hastalığın nüksetme durumu oldukça fazladır.