Vücudun yağ depolamaması için!

Yeme alışkanlığının değişmesi ve kilo problerinin oluşması göbekleri 'aşk simidi' olmaktan çıkarıp, sorun haline getirdi.

Aşk simidi, balkon, zenginlik ifadesi derken, göbekli bir toplum olduk. Başta göze sevimli görünen göbekler, daha sonradan göze batmaya başladı.

Göbeğinizi eritmek için işe yağlanmanın ne tip olduğunu test ederek başlayın.

1. TEST: Dokunarak göbeğinizi kavradığınızda elinize gelen yağ, yumuşacık ve çok hareketliyse deri altıdır, sert ve gazlı gibiyse iç organ yağıdır.

2. TEST: Bel ölçümü 90 cm. fazla ise hemen kan tahlillerine baktırın. Kolesterol yüksek, HDL düşük, karaciğer enzimleri yüksek ve insülin direnci varsa, doktorunuzun önerilerini ciddiye alın.

Göbek eriten hareketler

1. Günlük hareketi arttıracak yöntemler bulun, performansı yükselttikten sonra sevdiğiniz bir sporla uğraşın. Düzenli ve yeterli sürelerde etkili bir program takip edin. İç organ yağını eritmek için yapılan sporun zamanla ağırlaşması gerekir. Yoğun antrenmanlarla vücut ağırlığı yüzde 10 azaldığında, iç organ yağı da yüzde 5’e kadar düşer.

2. Porsiyon kontrolü yapın. Ne yerseniz yiyin, miktarına dikkat edin.

3. Bir gün içinde yediklerinizin yarısı çiğ olsun.

4. Paketli, fabrikasyon ürünlerden uzak durmaya çalışın.

5. Gazlı içeceklerden, meyve sularından tatlı ve kremalı kahvelerden uzak durun.

6. Alkolü limitleyin. Günde bir kadehi ya da haftada 3 kez 2’şer kadehi aşmayın.

7. Doğru karbonhidratları tüketin. Her şeyin esmer olmasına dikkat edin.

8. Ana yemekleri birleştirmeyin. Makarna, pilav, dolma, et, tavuk, balık, köfte, patates, sebze, baklagiller vb. bunların hepsi ana yemektir, tek başlarına tüketilmedir. Salata ve yoğurt hepsine eşlik edebilir.

9. Aceleci davranmayın, ümitsiz olmayın. Vücut enerji olarak iç organları saran yağı kullanır.

10. Uykusuz kalmayın.

Stres, iç yağlanmayı arttırır

Stres hormonları, vücudun enerji olarak kullandığı yağı bloke eder ve depolanmasını sağlar. Bunun için şeker istekleri, iştah artışı gibi uyarılar göndererek kişinin fazla yemesine ve şişmanlamasına neden olur. Özellikle iç organları saran yağlardaki kortizol algılayıcıları deri altındaki yağlardan fazla olunca durum kötüleşir.

Vücudun yağ depolamaması için yapılacaklar

Ara öğünlerde bir küçük avuç fındık veya badem yiyin ki metabolizma yağ depolama modundan çıksın.

Bedeninizi dinleyin; sürekli acıkıyor, kendinizi yemekten hemen sonra acıkmış ve yorgun buluyorsanız, insülin direncinize baktırın.