Boy uzatmak için neler yapılmalı çivilerle uzatılıyor!

Boy uzatmak için neler yapılmalı? Dışarıdan yapılan müdahaleyle boyunuzu uzatabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte boy uzatmayla alakalı tüm merak edilenler!

Kısa boylular buraya! Siz de boyunuzun kısa olmasından dolayı şikayetçi olanlardansanız bu yazımız tam size göre. Kısa boydan kurtulmak mümkün. Peki boy uzatmak için ne yapılmalı? dediğinizi duyar gibiyiz. Dışarıdan yapılan müdahaleyle siz de boyunuzu uzatabilirsiniz. Boy uzatma ameliyatıyla ilgili olan bütün merak edilenleri Deformite Cerrahı Prof. Küçükkaya'dan öğrendik. İşte yanıtı! 

KISA BOYUN UZATILMASI İÇİN TERCİH EDİLİYOR

Kaza, ameliyat veya doğuştan gelen bazı nedenlerden dolayı bazen bir ayak bir ayaktan kısa olabiliyor. Bu durumlarda devreye bacak uzatma cerrahisi giriyor. Bacak uzatma sadece tıbbi gereklilikte değil, kısa boyun uzatılması için de tercih ediliyor. 

"GEÇEN BİN YILIN UZATMA TEKNİĞİ"

Bacak uzatma cerrahisinde şimdiye kadar daha çok eksternal fiksatörlerin kullanıldığını söyleyen uzmanlar, uygulamanın, manyetik rodlar, yani uzayan çiviler lehine değiştiğini söylüyor. Uzmanlar, "geçen bin yılın uzatma tekniği" olarak kabul edilen, teller ve çivilerin cildi ve kasları geçerek kemikleri tuttuğu, bacağa dışarıdan takılan eksternal fiksatörler yerini, artık vücudun içine yerleştirilen ve dışarıdan kumanda edilebilen manyetik rodlara bıraktığını söylüyor.

“HER KEMİĞİ GEREKTİĞİ KADAR UZATABİLİYORUZ”

En önemli değişikliklerden biri; artık uzatma cerrahisinin kusursuz uygulanabilmesi. Örneğin önceleri aynı bacakta hem uyluk hem de kaval kemiğinde birlikte kısalık olduğu durumlarda bacağın eşitliğini sağlamak için kısalığın fazla olduğu taraf uzatılırken, şimdi ise ‘uzayan çiviler’ sayesinde her kemik gerektiği kadar uzatabiliyor.

“İLİZAROV YÖNTEMİNDE CİLTTE TEL İZLERİ KALIYORDU”

Manyetik rod teknolojisi sayesinde estetik amaçlı boy uzatma ameliyatlarının da artık daha fazla uygulanabildiğini söyleyen uzmanlar, yöntemin estetik açıdan da iyi sonuçlar doğurduğunu vurguluyor. 

“DIŞARIDAN MÜDAHALE İLE BOY UZUYOR”

 Manyetik rod teknolojisinde uzatma cihazları çok küçük yaralardan kemik içerisine yerleştiriliyor ve uzatma işlemi her gün dışarıdan kumanda aracılığı ile yapılıyor. Böylece dışarıdan müdahale edilmek suretiyle boyun uzaması gerçekleşiyor. Kemikteki uzama iki aşamada meydana geliyor. İlk aşamada kemik günde 1 mm uzatılır. Bu durumda röntgen çekilirse, kemiklerin arasında oluşan bulut benzeri yumuşak kemik izlenebilir. Uzamanın ikinci aşamasında ise, uzatma durdurulmakta ve kemiğin arasında oluşan yumuşak kemiğin daha sağlam duruma gelmesi beklenir. Manyetik rod uygulaması boy uzatmayı kemiklerin bu özelliğine dayanarak sağlamaktadır.

“BOY UZATMA AMELİYATLARINA İLGİ ARTTI”

 Bu yöntemle tedavi sırasında hasta rahatça banyo yapabiliyor, herhangi bir pansuman gerekmiyor ve eklem kasılmaları oluşmuyor.Bu nedenle boy uzatma ameliyatlarına son dönemde ilgi oldukça artmış bir durumda.