Sporun çocuğun gelişimindeki önemi ne sorumluluk sahibi yapıyor!

Sporun çocuk gelişimindeki önemi ne? Bir yerine bir şey olur düşüncesiyle çocuğumuzun hayatından uzaklaştırdığımız spor aslında çocuğu daha başarılı yapıyor!

Genellikle sadece derse odaklanması ya da bir yerine bir şey olur düşüncesiyle çocuğu spordan uzak tutma düşüncesi hakkında ebeveynler için bir derlemek yaptık. Anne baba olarak koruma iç güdüsünden yola çıkarak endişelendiğimiz çocuğumuz aslında spor yaparak gelişimini çok daha iyi bir şekilde tamamlıyor. Çocuğunuzun ilerki hayatında daha başarılı olması için spora yönlendirin! Spor yapmanın çocuğunuza kazandıracağı maddeleri siz ebeveynler için sıraladık!

SORUMLULUK SAHİBİ YAPIYOR!

Spor, çocukların disiplinli olmalarını sağlar. Amaca yönelik hareket edebilen, önündeki hedefe kanalize olabilen bireyler olmalarında temel oluşturur. Çocuklara hızlı ve stratejik düşünme yeteneği de kazandıran spor, pratik çözümler bulma ve çok yönlü düşünme becerilerini de geliştirir.

SOSYALLEŞMEYİ ÖĞRETİYOR

Spor, çocukların fiziksel gelişimini destekleyerek, daha sağlıklı bir bedene sahip olmalarını sağlar. Bu fiziksel gelişimin yanında spor, çocukların sosyal becerilerini de geliştirir. Çocuklara, sosyal olma ve pozitif insan ilişkileri kurma konusunda öğretici rol oynar. Arkadaş ilişkilerini kuvvetlendirir, takım çalışması ve yardımlaşmanın faydasını öğreterek iletişim becerisi gelişmiş birey olmalarını sağlar.

BİRLİK VE BERABERLİK DUYGUSUNU GÜÇLENDİRİYOR!

Hareketle birlikte ise sokaklarda koşup oynayamayan çocukların obezite riski ortadan kalkıyor. Çocuklar; grup halinde yapılan çalışmalar ile "takım olma olgusunu" ve "birlikte başarma duygusunu" deneyimliyor, birbirlerinin başarılarından keyif alma duygusunu tadıyorlar. Uzman eğitmenler tarafından gerçekleştirilen hareket eğitimimiz sırasında çocuklar; sıralarını beklemeyi, sabırlı olmayı ve arkadaşlarına saygı duymayı öğreniyorlar.

ÖZGÜVEN KAZANDIRIYOR!

Spor yapmak, çocukların özgüvenini geliştirir. Çocuğun azimli ve kararlı davranırsa istediği şeyi başarabileceğine olan inancını artırır. Güçlü yönlerini keşfetmesini ve zayıf yönlerini tanıyarak geliştirmesini sağlar. Zihnini hedefine odaklayarak konsantrasyonunu artırabileceğini gösterir. Bu kazanımlar çocuğun hayatın her alanında başarı göstermesini sağlar.