Çocuklar için kahvaltı önerileri okul açıldığında hem pratik hem lezzetli!
Çocuklar için kahvaltı önerileri nelerdir? Sabahları çocuklarınız okula giderken hem pratik hem de sağlıklı beslenme önerilerini bir araya getirdik!
Çocuklar için okul zamanında yapılabilecek kahvaltı önerileri nelerdir? Çocuklar için sabahları pratik bir şekilde hazırlanan kahvaltı önerileri nelerdir? Çocukların yapabileceği kahvaltı önerileri nelerdir? Malum okul zamanı geldi çattı! Sabahları çocukları kahvaltıdan mahrum kalmayacakları şekilde hazırlıklarını tamamlamak ebeveynleri düşündüren konulardan biri olmuş durumda. Ancak korkmayın çocuklarınızın sabah öğünlerinden mahrum kalmayacakları şekilde pratik ve sağlıklı bir kahvaltı hazırlamanız mümkün! Makarna, Lütfen! Kurucusu ve Gıda Mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu annelerin en çok zorlandığı öğün olan sabah kahvaltısı için birkaç öneride bulundu. Sıklıkla çocukların “Türk tipi” dediğimiz kahvaltıyı her gün tüketmek istemediklerinin altını çizen Bayburtluoğlu hem çocukların seveceği, hem de besin değeri yüksek olan kahvaltı örneklerini anneler için derledi:
1.Krep ve pankek çeşitlerini tüm çocuklar sever. İçinde süt, kaliteli karbonhidrat (rüşeym, tam tahıl vb), yumurta ve biraz peynir ilavesi ile dört dörtlük bir kahvaltı hazırlamış olursunuz. Krep ve pankekler sevdikleri bir peynir ilavesiyle, evde hazırlanmış katkısız fıstık, fındık ezmeleriyle de tüketilebilir. Bunun yanı sıra Makarna, Lütfen’de bulunan organik kakaolu fındık kreması, pekmez, tahin, yer fıstığı ezmesi, bal ve reçel de olabilir.
Pankekte 1 yumurtaya 1 dolu kaşık un oranı uygundur. Kaç kişi iseniz o kadar yumurta kullanabilirsiniz. Pankek, hafif yoğun bir kek hamuru gibi olmalıdır, krep hamuru ise çok daha akışkan olması gerektiği için ona ekstra yarım çay bardağı süt ekleyebilirsiniz. Pankekte alternatif olarak süt yerine muz da kullanabilirsiniz. Biraz daha pişirmesi zordur ancak zamanla kıvam tutturulur.
2.Tost, yol kahvaltıları için iyi bir seçenektir. Birkaç domates dilimi, bir ince dilim beyaz peynir, bir dilim kaşar ve azıcık kekik ile şahane bir Akdeniz tostu yapabilirsiniz.
3. Granola son yıllarda adını sıkça duyduğumuz bir ürün. Yula ezmesi, bal ve kuruyemişlerin beraber karıştırılıp fırınlanması ile elde ediliyor. Kuruyemişler içlerindeki lifler sayesinde hem uzun süre tok tutar, hem de kuru meyveler sayesinde çocuklar arzı ettikleri gibi tatlı bir şey olurlar.
Granola için bir başka tüketim yöntemi ise aşırı katkılı tahıl gevrekleri yerine kullanmak. Granolayı süte ilave edin ve keyifle yemesini izleyin. Eve yapmak isterseniz 2 bardak yulafı, 2 yemek kaşığı bal ve fındık-fıstık ve üzüm ile karıştırıp fırına verip kıtırlaşmasını sağlayın. Aromayı arttırmak için karışıma önceden bir fiske tuz da atabilirsiniz.
4. Klasik Türk kahvaltısı elbette bütün annelerin tercihi ancak çocuklar her gün istemiyor. Böyle durumlarda belki bir simit ve yanında küçük bir peynir, bir iki dilim domates, salatalık ve bal ile gönlünü alabilirsiniz. Bir bardak süt ya da kefir içirirseniz yine harika bir öğün olacaktır.
5. Yumurta çok çeşitli pişirilebilen bir protein kaynağı. Bir çeşidini sevmiyorsa başka bir gün başka bir çeşidini deneyebilirsiniz. Peynirli omlet, peynir de yedirmek için iyi bir yol olabilir. Makarna, Lütfen!’ deki organik dil peyniri çocukların favorilerinden.
6. Yumurtalı ekmek kızartabilirsiniz. Yumurtanın içine biraz kaşar rendesi ile eğlenceli bir kahvaltı da olur.
7.Yumurta sevmeyen çocuklar için bıldırcın yumurtası bir diğer önerimiz. Küçük olmaları itibarıyla çocuklar tüketmekten hoşlanabiliyor. Ancak kolestrol oranı yüksek olduğundan iki haftada bir vermeyi düşünebilir, yolculuklarda yanınıza alabilirsiniz.