Kız çocukları için büyük tehlike!
ABD'de yapılan araştırmada bilim adamları en çok naylonlarda bulunan Bisfenol A maddesinin, anne karnında maruz kalan kız çocuklarında davranış bozukluklarına neden olduğunu açıkladı.
Plastik yapımında kullanılan Bisfenol A (BPA) maddesine anne karnında maruz kalan kız çocuklarında davranış bozukluğu görülme riskinin daha fazla olduğu belirlendi.
ABD'nin Harvard Üniversitesi'nden bilim adamları, BPA'ya anne karnında maruz kalan kız çocuklarında üç yaşından itibaren anksiyete, depresyon ve hiperaktivite görülme riskinin daha fazla olduğunu belirtti.
'Pediatrics' dergisinde yayımlanan araştırmaya Cincinnati bölgesinden 244 kadın ve çocukları katıldı. Gebeliğin 16. haftasından itibaren katılımcıların idrar örnekleri doğuma kadar incelendi. Bebeklerin idrar örnekleri de 3 yaşına kadar test edildi.
BPA'ya gebelikte ne kadar fazla maruz kalınırsa 3 yaşından itibaren kız çocuklarında davranış bozukluğuna rastlanma riskinin belirlendi. Bu bağlantıya erkek bebeklerde rastlanmadı.
'Pediatrics' dergisinde yayımlanan araştırmaya imza atanlardan Joe Braun, "çocukların hiçbirinin klinik anlamda anormal olmadığını, ancak bazılarında diğerlerinden daha fazla davranış bozukluğu görüldüğünü" belirtti.