Çekirdek yemek sivilce yapar mı dolaylı yoldan etkiliyor!

Çekirdek yemek sivilce yapar mı? Çekirdeğe düşkün bir millet olarak merak edilen bu sorunun cevabını sizler için öğrendik.

Sivilce problemi kadın, erkek, genç, yaşlı dinlemiyor. Hemen hemen herkesin başına gelen bu durum oldukça can sıkıyor. Kimimiz sivilce yapacak endişesiyle bazı gıdalardan bile uzak duruyoruz. Bunlardan biri de hiç kuşkusuz çekirdek. Toplumdaki yaygın inanışa göre çekirdek yemek sivilcelere neden oluyor. Peki çekirdek gerçekten sivilce yapıyor mu? Uzmanlar bu konuda ne söylüyor. Bu sorunun yanıtını Uzman Dermatolog Dr. Fulya Tezel'den öğrendik. İşte merak edilenler! 

SİVİLCELERİN OLUŞMASINA NEDEN OLAN PEK ÇOK FAKTÖR BULUNMAKTADIR 

Sivilceleri oluşturan pek çok etken bulunmaktadır. Bu etkenlerden en önemlisi ise hiç kuşkusuz yağ bezelerindeki yağ üretiminin artmasıdır. Hormonların dengesizleştiği ergenlik döneminde, menapoz ve hamilelik dönemlerinde yağ üretiminde artış görülmektedir. Bunun yanı sıra yine sivilcelerin oluşmasına neden olan faktörler arasında stres, sağlıksız beslenme de sayılabilmektedir. 

YAĞ VE TUZ BAKIMINDAN OLDUKÇA ZENGİN BİR BESİNDİR 

Çekirdek yağ ve tuz bakımından oldukça zengin bir besindir. Bu nedenle ciltte yağ birikmesine sebep olmaktadır. Yeterince temizlenemeyen ciltteki gözenekleri tıkar ve bu da doğal olarak sivilcelerin oluşmasına neden olur. Aslında çekirdek dolaylı yoldan sivilceye sebep olmuş olur. 

HERKESTE AYNI ETKİYİ GÖSTERMEZ 

Yağ bakımından oldukça zengin bir besin olan çekirdek yemek kesinlikle sivilce yapacak diye bir kaide yoktur elbetteki. Burada bahsedilmek istenen şey yağlı yiyecekler cildin yağ üretimini arttırıyor ve sivilce oluşumunu hızlandırıyor. Fakat bu durum herkeste aynı etkiye sahip olmuyor. Çekirdek ya da herhangi yağlı bir besini yemek kiminde sivilceye neden olurken kiminde olmaya bilir. Bu durum genellikle cilt sağlığı, yş, genetikle doğrudan ilişkili bir durumdur. Çok az bir çekirdek yemekler bile cildinizde sivilceler oluşuyorsa geç kalmadan bir dermatoloğa başvurmanızda fayda bulunuyor. 

Kaynak: Pembenar