Bebeklerin uyku düzeni nasıl olmalıdır karanlıkta mı ışık açıkta mı uyumalı?

Bebeklerin uyku düzeni nasıl olmalı? Ebeveynlerin sıklıkla merak edilen ''Bebekler karanlıkta mı yoksa ışıkta mı uyumalı?'' sorunun cevabını bulduk!

Ebeveynler olarak çocuklarımızın ilerleyen hayatında sağlıklı bir birey olabilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Bu yüzden bu arzumuzu gerçekleştirebilmek adına hazırlıklara doğum sonra bebeklik döneminden itibaren başlıyoruz. Özellikle her yaşta oldukça önemli olan kaliteli uyku bebeklik döneminde de oldukça önemli! İlerleyen zamanlarda uyku sorunu yaşamamaları için bebekler karanlıkta mı yoksa ışıkta mı uyumalı? İşte merak ettiğiniz o sorunun cevabı...

Melatonin, beyin tarafından özellikle geceleri salgılanan bir hormondur ve "karanlıklar hormonu" olarak da bilinir. Temel görevi vücudun biyolojik saatini koruyup, ritmini ayarlamaktır.

GECE LAMBALARINI KALDIRIN!

Bunun haricinde büyümeyi artırıcı, hücreleri yenileyici, bağışıklık sistemini düzenleyici, anti-oksidan ve ergenliği başlatıcı etkileri bulunmaktadır. Bu hormonun üretimi ve salınımı karanlık ile başlar, aydınlık ile sona erer. 23.00 - 05.00 saatleri arasında salgılanan melatonin en yüksek değerlerine 02.00-04.00 saatleri arasında ulaşır. Melatoninin sentezi ve salınmasını etkileyen birçok faktör vardır. Bu faktörlerden en önemlisi ışıktır. Işığı sevmeyen, ışıkla varlığında sentezi engellenen melatonin için çocukların uyuduğu odalardan gece lambalarını kaldırmak gerekmektedir.