Bahçenizde su cenneti yaratın
Su bahçesi yaparken planlama çok önemlidir. Süs havuzu, su fıskiyeleri, balık havuzu gibi, bahçenin su alanlarından seçtiğiniz dekoratif bölgeyi bahçenizin doğru alanına uygulamalısınız.
Bölge seçiminde önemli noktalar
Gölge alanlar suyu çabuk yeşillendirip, bakterilere yol açacağı için, az gölge ve bol güneşli alanlar seçilmelidir. Çiçek ve yaprak döken bitkilerin alt kısımları tercih edilmemelidir.
Su kenarı yeşil bitkiler
Çalı ve bodur türü yeşil bitkilerden oluşan bu grup havuz kenarında zengin bir bitki alanı oluşturmanızda yardımcı olacaktır. Her mevsim yeşil olan, yaprak dökmeyen çiçeksiz türler bu bolüm için yerinde bir seçim olur. Oluşturdukları geniş yeşil alan sayesinde bahçedeki su alanı daha çekici ve belirgin bir hale gelecektir.
Su üstünde kemer ve köprüler
Akar nehir, gölet ve süs havuzlarında su alanına hareket kazandırmak için beton yada ahşap kemer ve köprülerden yararlanabilirsiniz. Özellikle balıklı havuzlar için suyu izleme olanağı verdiğinden, daha canlı kalmasına araç olacaktır.
Su kenarı çiçekli bitkiler
Suyun içine ve su kenarına mutlaka çiçekli bitkiler kullanın. Kuşlar ve kelebekler için çekici olabildikleri gibi havuz bölgesini de dana renkli ve canlı kılacaktır.
Bu sayede sonradan yapılan su bölgesini doğal ortama daha uyumlu hale getirmiş olursunuz. Seçilen bitkilerin su ve bataklık alanlarda yetişen sucul bitkiler olmasına dikkat edin.
Doğal aksesuarlar
Özenle yaratılan bu doğal su ortamının aksesuarları da doğal materyallerden seçilmelidir. Su kenarına uygulanabilecek en kolay ve pratik aksesuar, taşlar ya da kaya parçaları grubudur.
Büyüklü küçüklü kırılmış parçaları suyun kenar alanlarına yerleştirin. Görünmesini istemediğiniz bir bölümü de gizlemek için kullanmak akıllı bir çözüm olur. Ayrıca aydınlatma elamanlarını da taş görünümlü modellerden seçebilirsiniz.