Doğum tarihinizdeki şifreye şaşacaksınız!

Rakamların büyüsüne inanır mısınız? Peki ya bütün hayatınızı şekillendireceğine? "Doğum tarihinizdeki şifreler" kitabının yazarı Nilda Ferhan Efeçınar, doğum tarihimizdeki kodun hayatımızdaki yerine işaret ediyor.

Kitabın en önemli özelliklerinden biri de, doğum tarihinizdeki kodu öğrendikten sonra yaşamınıza kendinizin yön vermesini sağlaması. Kendisi de matematikçi olan yazar, rakamların hayatımızdaki önemine dikkat çekiyor ve her kişinin kodundaki olumlu ve olumsuz özellikleri sıralıyor. Efeçınar bununla da kalmıyor, olumsuz özelliklerimizi olumluya çevirebilecek önerilerle de kitabını süslüyor.

Doğum tarihinizdeki şifre, şimdiden çok satanlar listesinde. Öyle ki, insanoğlunun yüzyıllardır en merak ettiği şey kendisi. Evet evet, hepimiz "en yakınımız" ve "en çok tanıdığımız" olmasına rağmen kendimizi merak ediyoruz ve kendimiz ile ilgili her bilgiyi mutlaka okumak istiyoruz. Nilda Ferhan Efeçınar, doğum tarihimizdeki şifreleri Nesrin Yılmaz'a anlattı.

KODUNUZU NASIL HESAPLAYACAKSINIZ?

Doğum Tarihi şifresinde KOD hesaplaması nasıl oluyor, birkaç KOD örneği verebilir misiniz?

O kadar kolay ki sadece toplayacaksınız, diğer numaroloji sistemlerindeki gibi toplamı tekrar toplamayacaksınız.

Örneğin;

21.10.1968 doğumlu kişi
( 2+1+1+1+9+6+8 = 28 )
KOD 28’dir.
09.12.1999 doğumlu kişi
( 9+1+2+1+9+9+9 = 40 )
KOD 40’tır.
24.03.1976 doğumlu kişi
( 2+4+3+1+9+7+6 = 35 )
KOD 32’dir.
01.05.2000 doğumlu kişi
(1+5+2 = 8)
KOD 8’ dir. (Tulkus çocuklardan)

HANGİ KOD NE ANLATIYOR?

Kitabımda yer alan analizler çok uzun bu nedenle burada kısacık analizler yapabileceğim.

KOD 28’ler:

Olumlu Yönleri; Doğumlarıyla yüksek manevi enerjiler hediye edilmiştir. İnsanlığa faydalı olmak içi çalışırlar. Yaratıcı ve sanatçı olurlar. Uyum ve düzeni yaşamdaki ahengi severler. Çok yardımsever olurlar, sevgiye çok önem verirler ve empati yetenekleri çok gelişmiştir bu nedenle çok iyi bir eş ve iyi bir ortak olurlar. Adaletlidirler ve hakkı gözetirler. Güce hayrandırlar ve güç sahibi olduklarında bu güçlerini insanlık adına kullanırlar. Sezgileri yüksektir ve şifacılık enerjileriyle çevrelerine çok faydalı olurlar.

Olumsuz Yönleri; Fazla verici olup kendilerine haksızlık edebilirler. Fedakâr davrandığında hayal kırıklığına uğrarsa o kişilere bazen de hayata karşı geri çekilebilir ve duvar örebilirler. Otorite konumunda olanlarla anlaşamayabilir ve onlarla güç savaşına girebilirler. Hak ve adalet savaşlarında kendilerini yıpratabilirler.

En temel Korkuları ; Pişman Olma Korkusu, Değersizlik Korkusu, Otorite Korkusu, Güçsüzlük Korkusu, Rezil Olma Korkusu. Bu korkular dönüşene kadar korkularıyla yüzleşecekleri çeşitli deneyimler yaşamaya devam ederler.

Ruhsal Tekamülleri İçin Yapmaları gerekenlerden birkaç örnek verirsem;

· Sakin olmalısınız, içsel öfkenizi yönetmeli, iç enerjiniz yaratıcılığınızı kullanacağınız alanlara yönlendirmelisiniz. Olumlu alanlara yönlendirilmeyen iç öfke bağımlılık ya da kilo yapar bu konuya dikkat etmelisiniz.

· Ne çok alıcı ne çok verici olmalısınız. Kendi sınırlarınızı koruyup başkalarının sınırlarına da girmemelisiniz. Önce çok verici olup sonra kırgınlık yaşayıp geri çekilmek, karşınızdakine ters ve soğuk davranmak yerine başta dozuna göre vermelisiniz.

· İstediğinize “evet” istediğinize “hayır” diyebilmeli ve kendiniz için de başkalarından bir şey isteyebilmelisiniz. Sadece yapmak istediklerinizi yapmalı “ aman ayıp olur, el âlem ne der” gibi düşüncelerden uzak kalarak hiçbir şey için kendinizi mecbur etmemelisiniz.

· Yaratıcılık enerjinizi kullanmalı sanatla, dansla ve sporla ilgilenmelisiniz. Böylelikle bağımlılık enerjisinden kurtulup özgürlüğünüze sahip olabilirsiniz.

· Maneviyatınızı güçlendirmeli, kendinizi aydınlatıp şifalandırırken başkalarının da yaşamlarına ışık tutmalısınız.

Olumlamalarından birkaç örnek vereyim;

· Ben kendime ve kendi yeteneklerime çok güveniyorum. Ben özgüven sahibiyim.

· Her zaman ve her durumda sakinim ve sağduyulu hareket ediyorum.

· Ben hoş görülüyüm ve herkesi olduğu gibi kabul ediyorum.

· Ben esnek bir yapıya sahibim ve yaşamda kendimi çok rahat hissediyorum.

· Bana armağan olarak verilen şifa enerjimi hem kendim için hem de başkaları için rahatlıkla kullanıyorum. Ben güçlü bir şifacıyım.

· Benim güçlü sezgilerim var ve ben güzel mesajlar alıyor, doğru yorumluyorum.

· Yüksek manevi güçlerimi kolaylıkla harekete geçiriyorum.

KOD 40’lar:

Olumlu davranışları; Onlar bu dünyaya sanki başka bir dünyadan sevgi ve bilgelik getirmeye gelmiş gibidirler. Yaradan tarafından yüksek manevi enerjiler armağan edilmiştir. Çok iyi niyetli ve özel kişiliklerdir. Dünyanın çok güzel bir yer olmasına çalışırlar. Yardım etmeyi çok severler. Muhteşem hayal güçlerini kullanacakları mesleklerde çok başarılı olurlar. Sadıktırlar, eğlencelidirler, parlak ve pratik zekâlıdırlar. Analiz yetenekleri yüksektir. Sezgileri çok güçlüdür. Manevi değerleri yüksektir.

Olumsuz Davranışları; Dünya onlara çok acımasız görünebilir ve korkabilirler bu seferde hayal dünyalarına kaçıp orada yaşayabilirler. Kendileri çok güçsüz hissedebilirler. Kırılgan ve alıngan olabilirler. Dönem dönem de agresif davranabilirler. Sorumluluk alamayabilirler, işlerini erteleyebilirler. Odaklanma sorunları yaşayabilirler. Takıntıları olabilir, obsesif davranabilirler.

En temel Korkuları; Güvensizlik Korkusu ve özgüven eksikliği, Suçlanma Korkusu, Yetersizlik Korkusu, Güçsüzlük Korkusu, Başarı-Başarısızlık Korkusu, Çaresizlik Korkusu … Bu korkular dönüşene kadar korkularıyla yüzleşecekleri çeşitli deneyimler yaşamaya devam ederler.

Ruhsal Tekamülleri İçin Yapmaları gerekenlerden birkaç örnek verirsem;

· Öz disiplin sahibi olup kendi yaşamınızı planlamalısınız ve verdiğiniz kararları iradenizi kullanarak uygulamalısınız.

· Yapılacak olan işleri ya da sorumlukları gözünüzde büyütmemeli, hedefinizi küçük hedef parçalarına bölüp adım adım ilerlemelisiniz.

· Başarısız olmaktan korkup herhangi bir işe başlamaktan vazgeçmemeli, kendinize güvenmeli ve cesur olmalısınız. Ya da tam tersi sorumluluk almaktan kaçındığınız için başarılı olmayı ret etmemelisiniz.

· Hayal dünyanızı sadece projelerinizde ve olması arzu ettiğiniz durumların canlandırılmasında kullanmalısınız, gerçek yaşamdan hayal dünyasına kaçıp sığınmamalısınız.

· Yaşamınızın sorumluluğunu elinize almalısınız ve yaşamınızı siz yönlendirmelisiniz.

· Başkalarına verdiğiniz öğütleri önce kendiniz uygulamalısınız.

· Körü körüne inatçılık davranışınızdan vaz geçmelisiniz.

· Eleştirme, yargılama ve suçlama dilinden kendinizi çıkarmalısınız, kendinize ve başkalarına karşı hoşgörülü ve esnek olmalısınız. Siz suçlanmaktan da korkmamalısınız çünkü korktukça daha çok suçlanacağınız deneyimler yaşayabilirsiniz.

· Erteleme huyunuzdan vazgeçmeli her şeyi zamanında yapmalısınız.

Olumlamalarından birkaç örnek vereyim;

· Ben kendime ve kendi yeteneklerime çok güveniyorum. Ben özgüven sahibiyim.

· Her zaman ve her durumda sakinim ve sağduyulu hareket ediyorum.

· Ben hoş görülüyüm ve herkesi olduğu gibi kabul ediyorum.

· Ben esnek bir yapıya sahibim ve yaşamda kendimi çok rahat hissediyorum.

KOD 32:

Olumlu Yönleri; Yardım etmeyi insanlara faydalı olmayı isteyebilirler. Sorumluluk aldıkları zaman işlerini en güzel şekilde yerine getiriler. Huzurlu olmayı istedikleri için uyum sağlamaya çalışırlar ya da sağlıyormuş gibi görünürler. Macerayı ve özgürlüğü severler.

Olumsuz Yönleri; Ketum davranışlar gösterebilir duygu ve düşüncelerini saklayabilirler, içten pazarlıklı davranabilirler. Planlarını sessizce uygulayabilirler. Kendi istekleri ön planda olduğu için karşı tarafın duygu durumuna önem vermeyebilirler. Özgürlüklerine düşkün olmalarına rağmen kendilerini esarete alacak durumları yaratabilirler. Gerçek kimliklerini saklayıp rol yapabilirler. Arzuları için etik davranışları hiçe sayabilirler. Bunu da masumane bir tavırla yapabilirler. Maymun iştahlı davranabilirler.

En temel Korkuları; Esaret Korkusu (özgür olamama), Pişman Olma Korkusu, Sorumluluk Alma Korkusu, Kaybetme Korkusu, Anlaşılamama veya Yanlış Anlaşılma Korkusu. Bu korkular dönüşene kadar korkularıyla yüzleşecekleri çeşitli deneyimler yaşamaya devam ederler.

Ruhsal Tekamülleri İçin Yapmaları gerekenlerden birkaç örnek verirsem;

· Kendiniz olma özgürlüğüne sahip olmalısınız bunun için de olumlu dil kalıplarıyla kendi duygu ve düşünceleriniz ifade etmelisiniz.

· Ne çok alıcı ne çok verici olmalısınız. Kendi sınırlarınızı koruyup başkalarının sınırlarına da girmemelisiniz. Önce çok verici olup sonra kırgınlık yaşayıp geri çekilmek, karşınızdakine ters ve soğuk davranmak yerine başta dozuna göre vermelisiniz.

· Başkalarını kendinizden üstün görmemelisiniz. Kendinizi hiçe saymamalı kendinize değer vermelisiniz.

· Daha cesur olup arzu ettiğiniz yaşamı inşa etmelisiniz.

Olumlamalarından birkaç örnek vereyim;

· Ben kendime ve kendi yeteneklerime çok güveniyorum. Ben özgüven sahibiyim.

· Ben kendimi her zaman ve her yerde özgür hissediyorum. Ben özgürüm

· Ben duygu ve düşüncelerim her zaman ve herkesin yanında olumlu dil kalıpları kullanarak ifade ediyorum

· Ben geleceğime güvenle bakıyorum

· Ben cesaretle yaşamı kucaklıyor ve özgürce yaşıyorum.

KOD 8’ler:

Olumlu Davranışları: Bu gruptan daha çok sanatçılar, yazarlar, eğitmenler çıkabilir. Adaletli bir yapıya sahiptirler. Güce hayranlık beslerler ve kendileri güçlü bir pozisyona geçtiklerinde insanlığa faydalı hizmetlerde bulunurlar. Yüksek manevi güçlere sahiptirler. Bolluk ve bereket bilincindedirler. Etik değerlere sahip olurlar. Sayılan ve sevilen liderler olurlar.

Olumsuz Davranışları: Güçlü insanlara öfke duyarlar, kendilerini güçsüz görebilirler, manevi bağlarını koparabilirler, kıtlık bilincinde yaşayabilirler. Pişman olacakları davranışları yapabilir vicdan azabı çekebilirler.

En temel korkuları; Pişman Olma Korkusu, Değersizlik Korkusu, Değersizlik Korkusu, Değersizlik Korkusu, Otorite Korkusu, Güçsüzlük Korkusu… Bu korkular dönüşene kadar korkularıyla yüzleşecekleri çeşitli deneyimler yaşamaya devam ederler.

Ruhsal Tekamülleri İçin Yapmaları gerekenlerden birkaç örnek verirsem;

· Otorite ve güç konumunda olan kişilerle arkadaşınızmış gibi anlaşmalısınız.

· Başkalarını kendinizden üstün görmemelisiniz. Kendinizi hiçe saymamalı kendinize değer vermelisiniz.

· Bir gün siz güç ve nüfuz sahibi olduğunuzda baskıcı bir tutum sergilememeli adaletli bir yönetici ya da lider olmalısınız.

· Otorite ile anlaşmalı ve otorite konumuna geldiğinizde adaletli ve hoşgörülü bir yönetici olmalısınız.

· Herkesin gittiği yoldan değil cesur olup kendi inandığınız yoldan gitmeli ve fark yaratmalısınız.

Olumlamalarından birkaç örnek vereyim;

· Otorite ile uyum içerisindeyim.

· Yüksek manevi güçlerimi kolaylıkla harekete geçiriyorum.

· Ben çalışmalarıma rahatlıkla odaklanıyorum ve dikkatimi veriyorum.

· Benim çok güçlü bir zihnim var.

· Ben her şeyi kolaylıkla öğreniyor, hafızama kaydediyor ve rahatlıkla hatırlıyorum.

· Tüm sınavlarımda kendimden sakinim ve kendimden eminim.

· Ben elimi attığım her işte kolaylıkla başarı yakalarım bunu biliyorum.