Regl ağrısını azaltmak için nefes çalışması nasıl yapılır Fizyoterapist Zeynep Seyran anlattı

Regl ağrısını azaltmak için nefes çalışması nasıl yapılır sorusunun yanıtı Fizyoterapist Zeynep Seyran'la yaptığımız video çalışmasında bulabilirsiniz.

Regl ağrısını azaltmak için nefesinizi kullanabileceğinizi biliyor musunuz? Kronik pelvik ağrı üzerine çalışan Fizyoterapist Zeynep Seyran'la regl ağrılarınızı azaltacak hatta pelvik bölgesinde yaşadığınız tüm ağrılara iyi gelecek bir nefes çalışması yaptık. Evde, işyerinde, parkta yada spor salonunda istediğiniz her yerde yapabileceğiniz nefes çalışması ise regl ağrılarınızı azaltmanız ve regl döneminizi daha sağlıklı geçirmeniz mümkün. Nefes çalışmasını yapmanız için ihtiyacınız olan tek şey düz bir zemin ve biraz sessizlik.

regl ağrısını azaltmak için nefes egzersizleri

Yapmanız gereken ilk şey rahat edebileceğiniz bir yer seçmek. Sırt üstü yatıp, dizlerinizi biraz karnınıza doğru çekin ve altını bir yastıkla destekleyin. Daha sonra yukarıdaki videoda verilen nefes komutlarına göre egzersizi tekrarlayın. 

Bu nefes çalışmasını sadece regl ağrısı çektiğiniz günlerde değil. Regl dönemi dışında düzenli yapmanız da faydayı arttıracaktır. Ayrıca pelvik bölgesinde bağırsak, idrar yolu vs. nedenlerle ağrı çekenler için de nefes çalışması etkili bir çözüm olabilir. 

 

Yorumlar